Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΜΕ ΤΟΝ ΔΣΑ ΝΑ ΣΙΩΠΑ ΕΝΟΧΑ


..Ξεσηκώθηκαν ατομικά ομάδες νομικών και δικηγόρων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.. Για ν αποδειχτεί πως οι τρεις ισχυρότερες ενώσεις της χώρας ΕΣΗΕΑ, ΤΕΕ, και ΔΣΑ απλώς έχουν καταστεί πλοκάμια του οκτάποδα που καλείται καθεστώς.




«Είμαστε δικηγόροι, νομικοί επιστήμονες και ενώνουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες λαού, που διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ζητάμε την άμεση απόσυρσή του και δηλώνουμε ότι θα θέσουμε όλες μας τις δυνάμεις και την επιστημονική μας γνώση για την κατάργηση του νόμου αυτού, εφόσον τελικά ψηφιστεί.

Πολλοί από εμάς συμμετείχαμε στην αντιδικτατορική πάλη, στην κατάληψη της Νομικής τον Φλεβάρη του '73, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του '73. Δεν σκύψαμε το κεφάλι μπροστά στη χούντα, στο δικό της διάταγμα του '71 περί απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, τις διατάξεις του οποίου βλέπουμε τώρα να αναβιώνουν και μάλιστα σε χειρότερη εκδοχή και σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Ορισμένοι από εμάς είχαμε την τύχη να μαθητεύσουμε δίπλα σε γνωστούς αγωνιστές δικηγόρους, που "σφράγισαν" τη ριζοσπαστική δικηγορία του τόπου μας όταν καθημερινά, άλλοτε στα στρατοδικεία και άλλοτε στα ποινικά ακροατήρια, υπερασπίζονταν διωκόμενους κομμουνιστές, εργάτες και λαϊκούς αγωνιστές, ήταν οι ίδιοι πρωτοπόροι στους αγώνες του λαού μας και βρέθηκαν αντιμέτωποι με διώξεις, φυλακίσεις, εξορία.

Συνεχίζουμε στα δικά τους χνάρια. Υπερασπιζόμαστε με σθένος τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, όλους όσοι αντιμετωπίζουν την άγρια καταστολή και τον αυταρχισμό του αστικού κράτους. Αντιλαμβανόμαστε ότι και οι ίδιοι, ως εργαζόμενοι που πληττόμαστε από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, πρέπει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για τις ανάγκες μας. Θα βγούμε στο δρόμο γι' αυτό.

Το νομοσχέδιο που αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή είναι απαράδεκτο και βαθιά αντιδραστικό! Μας πάει χρόνια πίσω! Παραβιάζει ακόμα και τις θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες. Περιέχει επικίνδυνες διατάξεις και βρίθει αόριστων νομικών εννοιών, η ερμηνεία των οποίων ανατίθεται στην αστυνομία και τις κατασταλτικές δυνάμεις. Θέτει στο στόχαστρο κάθε ριζοσπαστική και προοδευτική ιδεολογία και δράση. Συκοφαντεί τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν διορθώνεται. Πρέπει άμεσα να αποσυρθεί. Εφόσον τελικά ψηφιστεί ως νόμος, είναι βέβαιο ότι ο λαός μας θα τον καταργήσει στην πράξη με τους αγώνες και τις διαδηλώσεις του, όπως έκανε με κάθε είδους παρόμοιες απαγορεύσεις και περιορισμούς στο παρελθόν! Σ' αυτούς τους αγώνες θα είμαστε και εμείς!».

Το κείμενο υπογράφουν
 
Αντανασιώτης Αντώνης, Βρεττός Αγγελος, Γεράκης Ηλίας, Γερογιάννης Κώστας, Δημητρέλλος Κώστας, Ζαφειρίου Ελένη, Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος, Καρυδάς Κυριάκος, Κλικίζος Γιώργος, Κοκκινάκης Μανώλης, Κοντέας Ανδρέας, Κοντογιάννης Γιάννης, Κουφάκης Πέτρος, Κρεμαστάς Χρήστος, Μαλαγάρης Μάνος, Μαρτζάκλης Παναγιώτης, Μίληση Φρόσω, Μπίρδας Λάμπρος, Παράσχος Ιωσήφ, Παριανός Γιώργος, Προίσκος Κώστας, Σαπουντζάκης Τάκης, Σκούρας Χρήστος, Σκουτέρη Δώρα, Στρατής Χάρης, Τσάκωνα Ζωή, Τσομπανίδης Γιώργος, Φραντζεσκάκης Μανώλης, Χαρανάς Κώστας, Χαραυγής Παυσανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: