Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΕΚ ΚΟΡΑΚΟΣ ΜΟΝΟΝ ΚΡΑ




Είναι αρκούντως διασκεδαστικά τα κυβερνητικά τσόλια στα ΜΜΕ. Πρόκειται γι αυτά που έχουν εργολαβικά αναλάβει την μετατροπή του λαού σε κλαυσίγελο παλιάτσο.. Γράφει ένας εκ των χρυσοκάνθαρων μιντιακών αθλίων στο ΠΟντίκι: 



 

«Επιτυχημένη διαδήλωση είναι αυτή που ταλαιπωρεί πιο πολύ τους πολίτες, που προκαλεί περισσότερη καταστροφή, που κάνει τον κόσμο να αγανακτεί, που δημιουργεί απελπισία. Αυτή είναι καθ ομολογία των συνδικαλιστών, η φιλοσοφία των «αγωνιστικών κινητοποιήσεων», το ιδεολογικό τους υπόβαθρο: να αγανακτήσει ο πολίτης από την ταλαιπωρία, να «ριζοσπαστικοποιηθεί» και να στραφεί ενάντια στο αστικό κράτος και την πλουτοκρατία…» 


Ώπα ρε βασιβουζούκε.. Αν δεν τη σπούδασες σε καθεστωτικό σχολειό την απεργιακή αλφαβήτα, τότε είσαι φθηνός, ελεεινός προβοκάτορας και συκοφάντης. Επειδή εστία ενός κοινωνικού ξεσηκωμού δεν είναι οι εν κλειστώ και απαραβίστω συνδικαλιστικές αποφάσεις κινητοποιήσεων, αλλά η λαϊκή οργή κατά των μεταρρυθμίσεων --απορρυθμίσεων της ατομικής και κοινωνικής ζωής. 


Απόδειξη όλες οι εξαγγελθείσες διαδηλώσεις της εργοδοτικής ΓΣΕΕ που δίχως καμιά υπερβολή θα μπορούσαν να είχαν συναθροιστεί σε οποιοδήποτε από τα σαλόνια της άρχουσας τάξης την οποία ευλαβικά υπηρετείς. 


Οι διαδηλώσεις μικρόνοο και ασήμαντο ανθρωπάκι είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, μόνον όταν δεν υπηρετούν θεμελιώδεις αξίες και κατακτημένα αιματηρά εργασιακά δικαιώματα, και εκ του λόγου τούτου δεν τίθενται ως τράπουλα του πόκερ σε κανένα από τα τραπέζια όπου: οι ολιγάρχες και οι συνοδοιπόροι τους όπως εσύ παίζουν τις τύχες του λαού. 


Το γελοιοδέστερο δε όλων των επιχειρημάτων σου είναι η γνωστή καραμέλα των βλαβών που επιφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, όταν αυτό κοντά τριάντα χρόνια έχει τεθεί στη μέγγενη των εξουσιαστικών ονειρώξεων του αιματοβαμμένου πλούτου. Καραμέλα που πια δεν λιώνει στα δόντια μας γι αυτό και δεν μασάμε.


Οι διαδηλώσεις επομένως αυτές δεν είναι μια επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής, αλλά οι πυρήνες που θα συσπειρώσουν τη λαϊκή ψυχή στη μαζική αντεπίθεση κατά του συστήματος που τους συνέθλιψε. Κι αν ακόμη δεν έχουν εξελιχθεί σε χείμαρρο καταστροφικό, είναι γιατί η τέταρτη εξουσία τελεί υπό την Αγία Ιδιοκτησία των σύγχρονων παπατζήδων οι οποίοι αγοραπωλούσαν τις --δίχως την παραμικρή αμφισβήτηση-- δημόσιες συχνότητες όπως οι παραδοσιακοί παπατζήδες των δεκαετιών του πενήντα και του εξήντα τα στρέμματα στη θάλασσα!! 


Αλλά τι ν αναμένει κανείς από τους υπηρέτες άθλιων απολυταρχικών καθεστώτων (ως αυτό που βιώνουμε με χουντικά νομοθετήματα εδώ και καιρό) όταν είναι αυτοί που χρίζουν την απεργοσπασία δημοκρατικό δικαίωμα υμνώντας έτσι ανήθικα το ατομικό συμφέρον έναντι εκείνου του συνόλου. 

Ο ευτελισμός κάθε έννοιας κοινωνικών δεσμών είναι προφανής και ως γνωστόν όπως όλα τα πτωματοφάγα αρπακτικά, εκ κόρακος μόνον κρα μπορεί ν ακουστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: