Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ

ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ.. ΟΝΕΙΔΟΣ



Τα παιδιά λιποθυμούν, τα συνδικάτα παρακαλούν
 

Τα ΜΜΕ «συγκλονίζονται», οι φιλάνθρωποι συνδράμουν, το κράτος δίνει «λύση» και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός παρακαλάει — αυτός είναι ο καταμερισμός.







Το περιστατικό με την άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλο, μητέρα δύο εννιάχρονων παιδιών, το κοριτσάκι της οποίας λιποθύμησε έξω από φούρνο στη Ρόδο, αποκάλυψε το φάσμα της φτώχειας που απλώνεται σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του τουρισμού και όχι μόνο.

Αφού έγινε γνωστή, με αυτό τον τρόπο, η αδυναμία της άνεργης ξενοδοχοϋπαλλήλου να ζήσει τα παιδιά της με τα επιδόματα των 533 και 168 ευρώ, χτύπησε συναγερμός. Ενδιαφέρθηκε αμέσως ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγ. Σοφία» που ανέλαβε την κάλυψη των άμεσων αναγκών της οικογένειας σε τρόφιμα.

Μετά την παρέμβαση του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη, η άνεργη μητέρα βρήκε δουλειά με τηλεργασία κι είναι όλοι ευχαριστημένοι. Πίσω από την προσωρινή λύση μιας ατομικής περίπτωσης, καλύφθηκε η εγγενής αδιαφορία, πρώτα απ’ όλα του κεφαλαίου αλλά και του κράτους, για τις ζωές όσων πετιούνται έξω απ’ την αγορά εργασίας.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θεωρεί κι αυτό το «θέμα της οικογενείας» «λήξαν» και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «[…] παρακαλούμε, τους αρμοδίους της κυβέρνησης να λάβουν τα ανάλογα μέτρα, ώστε να μην ξαναϋπάρξουν τέτοιες εικόνες ούτε στο νησί μας ούτε και στην υπόλοιπη χώρα».

Το Σωματείο «παρακαλάει τους αρμόδιους» να κάνουν κάτι, χωρίς να έχει γνώμη το τι πρέπει να γίνει και ποιος πρέπει να πληρώσει. Τα ΜΜΕ «συγκλονίζονται», οι φιλάνθρωποι συνδράμουν, το κράτος δίνει «λύση» και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός παρακαλάει — αυτός είναι ο καταμερισμός.
Μπάμπης Συριόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: