Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Ο ΓΚΕΪΤΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΥ


Να γιατί το Bill Gates Global Health Empire υπόσχεται περισσότερη αυτοκρατορία και λιγότερη δημόσια υγεία. Το Ίδρυμα Gates κατέχει τον ΠΟΥ! 


Από τους Jeremy Loffredo και Michele Greenstein Παγκόσμια έρευνα, 18 Ιουλίου 2020 The Grayzone 8 Ιουλίου 2020 Περιοχή: ΗΠΑ 


Θέμα: Νοημοσύνη, παραπληροφόρηση μέσων, επιστήμη και ιατρική εκτύπωση 
 

Πίσω από ένα πέπλο εταιρικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, το Ίδρυμα Gates έχει χρησιμεύσει ως όχημα για τη δυτική πρωτεύουσα, ενώ εκμεταλλεύεται τον Παγκόσμιο Νότο ως ανθρώπινο εργαστήριο. Η πανδημία του κορανοϊού είναι πιθανό να εντείνει αυτό το ενοχλητικό πρόγραμμα.

*** Η ανακοίνωση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούλιο για αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ξεκίνησε μια διαδικασία που θα έχει δραματικό αντίκτυπο στο μέλλον της παγκόσμιας πολιτικής δημόσιας υγείας - και στην τύχη ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η εγκατάλειψη των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ σημαίνει ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός συντελεστής του οργανισμού, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, σύντομα θα γίνει ο κορυφαίος δωρητής του, δίνοντας στη μη κυβερνητική διεθνή αυτοκρατορία απαράμιλλη επιρροή σε έναν από τους σημαντικότερους πολυμερείς οργανισμούς του κόσμου.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει κατακτήσει μια ηρωική κατάσταση κατά την πανδημία. Η Washington Post τον χαρακτήρισε «πρωταθλητή λύσεων που υποστηρίζονται από την επιστήμη», ενώ οι New York Times τον χαιρέτησαν πρόσφατα ως «τον πιο ενδιαφέρον άνθρωπο στον κόσμο».

Ο Γκέιτς είναι επίσης το αστέρι μιας επιτυχημένης σειράς εγγράφων Netflix, «Πανδημία: Πώς να αποτρέψει ένα ξέσπασμα», η οποία κυκλοφόρησε λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τον κοροναϊό να χτυπήσει τις ΗΠΑ και δημιουργήθηκε από έναν ανταποκριτή των New York Times, Σέρι Φινκ, ο οποίος είχε εργαστεί στο παρελθόν σε τρεις οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από το Gates (Pro Publica, το New America Foundation και το International Medical Corps).

Το παλιρροϊκό κύμα του εγκέφαλου των μέσων ενημέρωσης για τον Γκέιτς κατά την εποχή του Covid-19 σήμαινε ότι ο έλεγχος του δισεκατομμυριούχου και των μηχανισμών του είναι όλο και πιο διαδεδομένος στην ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος, όπου μπορεί να απορριφθεί από τους προοδευτικούς ως συνωμοτικά ραβδώσεις των Τραμπιστών και Q-Anon quacks.

Όμως πέρα ​​από τις δημόσιες σχέσεις, το bonanza για τον Gates βρίσκεται μια ενοχλητική ιστορία που θα πρέπει να εγείρει ανησυχίες σχετικά με το εάν τα σχέδια του ιδρύματός του για την επίλυση της πανδημίας θα ωφελήσουν το παγκόσμιο κοινό όσο επεκτείνεται και προσδίδει την εξουσία του σε διεθνείς οργανισμούς.

Το Ίδρυμα Gates έχει ήδη ιδιωτικοποιήσει αποτελεσματικά τον διεθνή οργανισμό που είναι επιφορτισμένος με τη δημιουργία πολιτικής για την υγεία, μετατρέποντάς το σε ένα όχημα για εταιρική κυριαρχία. Διευκόλυνε την απόρριψη τοξικών προϊόντων στους ανθρώπους του Παγκόσμιου Νότου, ακόμη και χρησιμοποίησε τους φτωχούς του κόσμου ως ινδικά χοιρίδια για πειράματα ναρκωτικών.

 Η επιρροή του Ιδρύματος Gates στην πολιτική δημόσιας υγείας εξαρτάται ουσιαστικά από την εξασφάλιση ότι οι κανονισμοί ασφαλείας και άλλες κυβερνητικές λειτουργίες είναι αρκετά αδύναμες για να παρακαμφθούν. Λειτουργεί λοιπόν ενάντια στην ανεξαρτησία των εθνικών κρατών και ως όχημα για τη δυτική πρωτεύουσα. «Λόγω του Ιδρύματος Γκέιτς, έχω παρακολουθήσει την κυβέρνηση μετά την πτώση της κυριαρχίας της», δήλωσε η Δρ. Βαντάνα Σίβα, μελετητής και ιδρυτής του Ινστιτούτου Έρευνας για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Οικολογία που εδρεύει στην Ινδία.

Σώζεις τον κόσμο; 

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό ίδρυμα στη Γη, αναφέροντας περιουσιακά στοιχεία άνω των 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του 2019. Ο Bill Gates λέει ότι το ίδρυμά του ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του «μειώνοντας τους θανάτους από μολυσματικές ασθένειες» και μέσω αυτής της φιλανθρωπίας, φαίνεται να έχει αγοράσει ένα όνομα για τον εαυτό του ως εμπειρογνώμονας των μολυσματικών ασθενειών. Τα εταιρικά δίκτυα μέσων παρουσίασαν το κόκκινο χαλί για τον Γκέιτς, καθώς συμβούλεψε τον κόσμο για το πώς να χειριστεί το ξέσπασμα Covid-19. Μόλις τον Απρίλιο, ενώ ο ιός είχε σοβαρές επιπτώσεις στις ΗΠΑ, φιλοξενήθηκε από CNN, CNBC, Fox, PBS, BBC, CBS, MSNBC, The Daily Show και The Ellen Show.

Στο BBC, ο Γκέιτς περιέγραψε τον εαυτό του ως «εμπειρογνώμονα στον τομέα της υγείας», παρά την έλλειψη πτυχίου ιατρικής ή άλλου τομέα. Οι εμφανίσεις των δισεκατομμυριούχων στα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζονται με ένα και μοναδικό θέμα: Εάν οι παγκόσμιοι ηγέτες άκουγαν τον Γκέιτς, ο κόσμος θα ήταν καλύτερα εξοπλισμένος για την καταπολέμηση της πανδημίας. Όπως ρώτησε το περιοδικό μόδας Vogue, "Γιατί ο Bill Gates δεν τρέχει την ειδική ομάδα Coronavirus;" Πώς είναι λοιπόν μια απόκριση COVID υπό την καθοδήγηση του Γκέιτς;

 Η απόλυτη λύση 

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, η δημιουργία και διανομή ενός εμβολίου Covid-19 σε όλους στη Γη είναι «η απόλυτη λύση» στο ξέσπασμα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Gates Foundation Mark Suzman επανέλαβε αυτά τα συναισθήματα, δηλώνοντας ότι «ένα επιτυχημένο εμβόλιο πρέπει να διατεθεί για 7 δισεκατομμύρια άτομα».

 Στο CNN τον Απρίλιο, η σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, συν-διευθυντής του ιδρύματός του, Μελίντα Γκέιτς, θρήνησε ότι «παρακολουθούσε τη νύχτα» ανησυχώντας για ευάλωτους πληθυσμούς στην Αφρική και πόσο απροετοίμαστος ήταν για αυτόν τον ιό. Τον Ιούνιο, είπε στο Time Magazine ότι, στις ΗΠΑ, οι μαύροι πρέπει να πάρουν το εμβόλιο πρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: