Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


 Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί, αυτή την ώρα, στα Προπύλαια, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Έκλεισαν Πανεπιστημίου και Σταδίου. 






Αν είσαι μόνος και απροστάτευτος, παρά τούτα έχεις ένα πιστόλι, αλλά με μόνο μία σφαίρα κι απέναντί σου έχεις τον αρχηγό της κυβερνητικής αγέλης κι έναν λύκο, σκότωσε τον αρχηγό, γιατί από τον λύκο μπορεί και να γλυτώσεις!! 



Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές ανά την Ελλάδα, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στον δρόμο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, οι εκπαιδευτικοί στην Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Παράλληλες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κανονικά εν λειτουργία, ενώ η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου καθώς και στην οδό Σταδίου. Κατηγορηματικό «όχι» της εκπαιδευτικής κοινότητας

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ βγαίνουν στον δρόμο ζητώντας την άμεση απόσυρση του νέου «αντι-εκπαιδευτικού» νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση που αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών. Κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για την «εντελώς αντιδημοκρατική, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας» κατάθεση του νομοσχεδίου.

Την ίδια στιγμή, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τροπολογία που προβλέπει τη βιντεοσκόπηση μαθημάτων και την online μετάδοσή τους, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία. Μιλώντας στο Sputnik μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσούχλος τόνιζε:

«Η διδασκαλία μέσα στη σχολική αίθουσα είναι ιερή. Η τάξη δεν μπορεί να μετατραπεί σε στούντιο αναμετάδοσης, όπου ο καθένας θα έχει πρόσβαση σε τόσο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μαθητές και καθηγητές να γίνουν βορά στο διαδίκτυο».

 Με ψήφισμά τους οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ απαιτούν: Να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο Να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων


Δεν υπάρχουν σχόλια: