Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΔΡΟΞΥΧΩΡΟΚΙΝΗΣ


Ανησυχίες για την ακρίβεια 
δεδομένων και αναλύσεων



H Guardian αποκάλυψε το σκάνδαλο πίσω από τη μελέτη υδροξυχλωροκίνης που σκόπευε να εμποδίσει το HCQ ως θεραπεία για το COVID-19.
 
 
«Δεκάδες επιστημονικές εργασίες που συντάχθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας πίσω από το σκάνδαλο μελέτης Lancet  η hydroxychloroquine βρισκόταν υπό έλεγχο, επειδή  ένας εμπειρογνώμονας ισχυρίσθηκε ότι περιέχει εικόνες που φαίνεται να έχουν υποστεί ψηφιακή χειραγώγηση.
Ο έλεγχος ακολούθησε την έρευνα της Guardian που διαπίστωσε ότι η εταιρεία, Surgisphere, χρησιμοποίησε ύποπτα δεδομένα σε σημαντικές επιστημονικές μελέτες που δημοσιεύθηκαν και στη συνέχεια αποσύρθηκαν από κορυφαία ιατρικά περιοδικά παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Lancet και του New England Journal of Medicine. ….
Σύμφωνα με το The Lancet:
 
… Διατυπώθηκαν πολλές ανησυχίες σχετικά με την ακρίβεια των δεδομένων και των αναλύσεων που διεξήγαγε η Surgisphere Corporation και ο ιδρυτής της και ο συν-συγγραφέας μας, Sapan Desai, στη δημοσίευσή μας. Ξεκινήσαμε ανεξάρτητη αξιολόγηση από ομότιμους τρίτους για το Surgisphere… Ως εκ τούτου, οι αναθεωρητές μας δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ανεξάρτητη και ιδιωτική αξιολόγηση από ομοτίμους και συνεπώς μας ενημέρωσαν για την απόσυρσή τους από την διαδικασία αξιολόγησης.
  Η μελέτη βασίστηκε σε ανάλυση δεδομένων 96.032 ασθενών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 μεταξύ 20 Δεκεμβρίου 2019 και 14 Απριλίου 2020 από 671 νοσοκομεία παγκοσμίως. Δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση της βάσης δεδομένων, σύμφωνα με τον Guardian. Ήταν ψεύτικη.
«Λυπάμαι πραγματικά»
 
  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Surgishpere Dr. Sapan Desai δεν ήταν υπεύθυνος για τη μελέτη. Ο κύριος συγγραφέας ήταν ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ Mandeep Mehra:
«Δεν έκανα αρκετά για να διασφαλίσω ότι η πηγή δεδομένων ήταν κατάλληλη για αυτήν τη χρήση. Γι 'αυτό και για όλες τις διαταραχές - άμεσα και έμμεσα - λυπάμαι πραγματικά".
 
  Ο διευθύνων σύμβουλος Δρ Sapan Desai πήρε την ευθύνη. Ποιος ήταν πίσω του;
Η επιστημονική απάτη Surgisphere. Ποιος ήταν πίσω από αυτό; Ποιος "ανέθεσε" αυτήν την Αναφορά;
 
  Υπήρχε η ομάδα φαρμακευτικής βιομηχανίας και λόμπι εμβολίων πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία;
  To Lancet αναγνωρίζει ότι η μελέτη έλαβε χρηματοδότηση από τον Πρόεδρο του William Harvey στην Προχωρημένη Καρδιοαγγειακή Ιατρική στο Brigham και στο Νοσοκομείο Γυναικών, το οποίο κατέχει ο Δρ Mandeep Mehra.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Brigham Health έχει ένα σημαντικό συμβόλαιο με την Gilead Sciences Inc της Big Pharma, που σχετίζεται με την ανάπτυξη του φαρμάκου Remdesivir για τη θεραπεία του COVID-19. Το έργο Gilead-Brigham Health ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020.
  
Η μελέτη Surgisphere είχε σκοπό να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό της χρήσης του HCQ, όπως συνέστησε ο Dr. Anthony Fauci, σύμβουλος του προέδρου Trump;
  Με την ανάγνωση της μελέτης (πριν από την ανάκληση), «ο Δρ Fauci,… χαμογέλασε καθώς είπε στο CNN ότι« τα δεδομένα δείχνουν ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν είναι αποτελεσματική θεραπεία…».
Αναφερόμενος στην έκθεση Surgisphere: «Τα επιστημονικά δεδομένα είναι πραγματικά αρκετά εμφανή τώρα η έλλειψη αποτελεσματικότητας για αυτό [HCQ] », δήλωσε ο Δρ Fauci. (CNN).
 
Ακολουθεί η έγκυρη αξιολόγηση του CNN για την έκθεση του Surgisphere (πριν από την ανάκληση του Lancet):
«Σοβαρά άρρωστοι ασθενείς με Covid-19 που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη ή χλωροκίνη ήταν πιθανότερο να πεθάνουν ή να αναπτύξουν επικίνδυνους ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς, σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη παρατήρησης [της Surgisphere] που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή [22 Μαΐου 2020] στο ιατρικό περιοδικό The Lancet
 
Σύμφωνα με το Spectator:
 
  Η εκστρατεία για την καταστροφή της υδροξυχλωροκίνης διεξήχθη αδιάκοπα, τόσο από ανταγωνιστικές φαρμακευτικές εταιρείες όσο και από εκείνους που θέλουν να καταστρέψουν την οικονομία των ΗΠΑ για να προωθήσουν την πολιτική τους ατζέντα. Είναι συγκλονιστικό που έχει κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές και δισεκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων. Αλλά παρόλο που η διαφθορά της επιστήμης για πολιτικό ή / και οικονομικό κέρδος έχει γίνει καθοριστικό χαρακτηριστικό της εποχής μας, δεν είναι μια νέα ιστορία.
 
  Η δημοσίευση της μελέτης Surgisphere είχε άμεσο αντίκτυπο: Σύμφωνα με τον Guardian, «τα δεδομένα Surgisphere οδήγησαν σε διακοπή των παγκόσμιων δοκιμών υδροξυχλωροκίνης για το Covid-19 τον Μάιο, επειδή φάνηκε να δείχνει ότι το φάρμακο αύξησε τους θανάτους σε ασθενείς με Covid-19».
 
«Υψηλότεροι κίνδυνοι θανάτου» εάν παίρνετε HCQ, σύμφωνα με τη μελέτη. Τις ημέρες μετά την ψεύτικη έκθεση Surgisphere Lancet στις 22 Μαΐου, αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, ενήργησαν για να σταματήσουν τη χρήση υδροξυχλωροκίνης. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς που λάμβαναν το φάρμακο κατά της ελονοσίας είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους που δεν έπαιρναν το φάρμακο
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη διεξαγωγή της μελέτης Surgisphere, ο Δρ Fauci δήλωσε κατηγορηματικά ότι η χρήση του HCQ δεν είχε μελετηθεί σε σχέση με τον κορωνοϊό. «Χωρίς αποδεδειγμένο φάρμακο»: «Δεν είναι αρκετά γνωστό». Ανόητες και ψευδείς δηλώσεις.
  Αυτό που απέτυχε να αναφέρει ο Fauci είναι ότι η χλωροκίνη είχε «μελετηθεί» και δοκιμαστεί πριν από δεκαπέντε χρόνια από το CDC ως φάρμακο για χρήση κατά των λοιμώξεων από κορωνοϊούς.
  Η χλωροκίνη χρησιμοποιήθηκε το 2002 και δοκιμάστηκε έναντι SARS-1 coronavirus σε μια μελέτη υπό την αιγίδα του CDC που δημοσιεύθηκε το 2005 στο peer review Virology Journal. Το κύριο συμπέρασμα του άρθρου ήταν ότι: Η χλωροκίνη είναι ένας ισχυρός αναστολέας της λοίμωξης και της εξάπλωσης του κορωνοϊού του SARS. Χρησιμοποιήθηκε στο ξέσπασμα SARS-1 το 2002. Είχε την έγκριση του CDC.
 
2

Δεν υπάρχουν σχόλια: