ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ
Αμερικανός καθηγητής: "Αυτή η πανδημία δεν ηταν η μεγάλη.. Τη μεγάλη ίσως και να μην τη ζήσουμε αλλά έρχεται ταχύτητα!!" Να σας το μεταφράσω: Η σημαία της ναζιστικής ευγονικής υψώνεται ξανά στον τόπο που γεννήθηκε και δεν είναι η Γερμανία αλλά η Καλιφόρνια.
Και το κλασσικό δίλημμα απέναντι στο σύνθημα "ζωές ανάξιες ζωής" παραμένει. Η μητέρα ενός μεγάλου παγκοσμίως μουσουργού κυοφορούσε φέρουσα σειρά ασθενειών μιας εκ των οποίων ήταν αφροδίσιο νόσημα. Σύφιλις. Ο θάνατός της θα στερούσε από την ανθρωπότητα τα αριστουργηματικά έργα του. Πόσο πιο αλαζονικά νοσηρό θα ήταν το μυαλό που θα την εκτελούσε;
Ποιοι έιχαν στοχοποιηθεί; άνθρωποι, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν "ζωές ανάξιες της ζωής" (Γερμανικά: Lebensunwertes Leben), και που περιλαμβάνουν:
Εκτός των άλλων, ποινικούς εγκληματίες, "εκφυλισμένους", αντιφρονούντες, αδύναμους διανοητικά ή σωματικά, ομοφυλόφιλους, αέργους, παράφρονες, υπερήλικες, για να αποβληθούν από την αλυσίδα της κληρονομικότητας.
Περισσότερα από 400.000 άτομα στειρώθηκαν παρά τη θέλησή τους, ενώ 275.000 θανατώθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος T4, ενός προγράμματος ευθανασίας.Και είναι το ίδρυμα Ροκφέλερ που βοήθησε στην ανάπτυξη των προγραμμάτων της ευγονικής
Και τώρα ο λόγος στον καθηγητή
Η τωρινή πανδημία πιθανότατα δεν είναι «Η Μεγάλη», που εδώ και δεκαετίες φοβούνται οι επιστήμονες ότι θα χτυπήσει την ανθρωπότητα. Όμως η επόμενη, που μπορεί να μην τη ζήσει η γενιά μας, αλλά μπορεί να έλθει και πιο γρήγορα του αναμενομένου, δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους.
Γι' αυτό όλοι οφείλουν να πάρουν το μάθημά τους από την Covid-19, ιδίως τα κράτη που απέτυχαν στην αντιμετώπισή της, όπως οι ΗΠΑ. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα σημαντικού άρθρου στο διεθνούς κύρους αμερικανικό περιοδικό «Foreign Affairs» του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου Μάικλ Όστερχολμ, καθηγητή και διευθυντή του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, καθώς και του συγγραφέα Μαρκ Ολσέικερ. Οι Όστερχολμ και Ολσέικερ, το 2017, είχαν συγγράψει το μπεστ-σέλερ
«Ο φονικότερος εχθρός: Ο πόλεμός μας ενάντια στα φονικά μικρόβια».
Όπως επισημαίνουν στο άρθρο τους στο Foreign Affairs, «ο χρόνος εξαντλείται για την προετοιμασία ενόψει της επόμενης πανδημίας.
Πρέπει να δράσουμε τώρα με αποφασιστικότητα και στόχο» και αυτό αφορά τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τους επιστήμονες δημόσιας υγείας. «Η τωρινή κρίση θα τελειώσει είτε όταν βρεθεί ένα εμβόλιο είτε όταν αρκετό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αναπτύξει ανοσία (αν όντως η ανοσία διαρκείας είναι δυνατή), κάτι που πιθανώς θα απαιτήσει περίπου τα δύο τρίτα του συνολικού πληθυσμού να μολυνθούν.
Τίποτε από τα δύο δεν θα γίνει γρήγορα και στο μεταξύ το ανθρώπινο και οικονομικό κόστος θα είναι τεράστιο», υπογραμμίζουν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου