Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Η ΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ

Κορωνοϊός: Αυτή η γυναίκα κατηγορείται για την έναρξη του κορωνοϊού - Έχει γίνει στόχος συνωμοσιολόγων (Photos)  - MediaΤΟ CNN ΠΡΟΣΤΡΕΞΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΕΙ !!





Πρόκειται για μια Αμερικανίδα κυβερνητική υπάλληλο που κατηγορείται από Αμερικανό συνονωσιολόγο πως αυτή και ο σύζυγός της ο δημοσιογράφος μετέφεραν τον ιό στην Κίνα ως όπλο βιολογικού πολέμου.. Στο διαδίκτυο έχει γίνει βιραλ αλλά μην περιμένετε να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω τη θεωρία. Πράκτορας της CIA δεν υπήρξα ποτέ αλλά δεδομένου του βεβαρυμένου παρελθόντος και παρόντος αλλά και μέλλοντος της συγκεκριμένης υπηρεσίας δεν το αποκλείω..




Η Μάτζε Μπενάσι, έφεδρος του αμερικανικού στρατού και μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της προσοχής όταν συνωμοσιολόγοι την κατηγόρησαν πως έφερε τον κορωνοϊό στην Κίνα.

Αν και ποτέ δεν διεγνώσθη θετική στον κορωνοϊό και ουδέποτε εμφάνισε συμπτώματα, η Μπενάσι και ο άντρας της είδαν τα ονόματά τους να φιγουράρουν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να συζητώνται εντόνως.

Αυτή η εξέλιξη, όπως ήταν απόλυτα φυσικό, άλλαξε τη ζωή τους. Ακόμα και η διεύθυνση του σπιτιού τους αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και πριν προλάβουν να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δέχτηκαν πολλά μηνύματα από άτομα τα οποία πίστεψαν τους συνωμοσιολόγους.

«Είναι σαν να ξυπνάς από ένα κακό όνειρο και να βλέπεις αυτόν τον εφιάλτη μέρα παρά μέρα», δήλωσε η Μπενάσι στην πρώτη της συνέντευξη από τότε που βρέθηκαν, εκείνη και ο άντρας της, στο μάτι του κυκλώνα.

Όπως και ο κορωνοϊός, έτσι και οι ψευδής ειδήσεις εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο. Οι τεχνολογικοί γίγαντες προσπαθούν καθημερινά να τις περιορίσουν, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για την Αμερικανίδα έφεδρο. Η περίπτωσή της μας δείχνει το αντίκτυπο που μπορεί να έχει η κακή χρήση του διαδικτύου αλλά και το τι μπορεί να συμβεί και εκτός αυτού, δηλαδή στην πραγματική ζωή.
Όπως γράφει το CNN, η Μάτζε και ο άντρας της, Ματ, βρίσκονται ακόμα στις κυβερνητικές τους θέσεις όμως αυτό δεν ήταν ικανό για να τους προστατέψει από τις ψευδείς πληροφορίες που τους αφορούν άμεσα. «Θέλω να σταματήσουν όλοι να με παρενοχλούν. Αυτό είναι διαδικτυακός εκφοβισμός και η κατάσταση έχει ξεφύγει», δήλωσε τη στιγμή που μετά βίας συγκρατούσε τα δάκρυά της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συνομωσιολόγοι διαστρεβλώνουν με τις θεωρίες τους την πραγματικότητα. Πριν από μερικές εβδομάδες και χωρίς καμία απτή απόδειξη, έγινε λόγος για αμερικανικό βιολογικό όπλο. Ύστερα ένα μέλος της κινεζικής κυβέρνησης, υποστήριξε τα όσα ακούγονταν και κατηγορούσε τον αμερικανικό στρατό για τη δημιουργία και την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κίνα.

Τον Μάρτιο, ήταν η πρώτη φορά που το όνομα της Μάτζε Μπενάσι χρησιμοποιήθηκε σε θεωρία συνομωσίας. Τον Οκτώβριο, η έφεδρος πήρε μέρος στους Military World Games, ή αλλιώς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του στρατού, οι οποία έλαβαν χώρα στη Γουχάν.



Διαγωνίστηκε σε αγώνα ποδηλασίας όπου και τραυματίστηκε στον τελευταίο γύρο. Και παρότι ήταν δεκάδες οι Αμερικανοί που συμμετείχαν στους αγώνες, επιλέχθηκε αυτή από τους συνομωσιολόγους. Αυτή ήταν η αρχή μιας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου που εξακολουθεί να ζει μέχρι και σήμερα.


Τον σημαντικότερο ίσως ρόλο στη διασπορά των ψευδών ειδήσεων, έπαιξαν τα λόγια του Τζορτζ Γουέμπ. Πρόκεται για έναν 59χρονου Αμερικανού με πάνω από 27 εκατομμύρια προβολές στο Youtube, ο οποίος συνεχίζει να υποκινεί το σενάριο. O ίδιος, μάλιστα, διέδωσε και τη φήμη πως ο Ιταλός τραγουδιστής Μπένι Μπενάσι διεγνώσθη με κορωνοϊό, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Όπως ο ίδιος ο Γουέμπ υποστήριξε σε τηλεφωνική του συνομιλία με το CNNi, δεν είναι συνομωσιολόγος αλλά ερευνητικός δημοσιογράφος.

Αν και οι φήμες για την Μάτζε και τον Ματ Μπενάσι δεν είναι αληθινές, οι απειλές που δέχονται, είναι. Όπως υποστηρίζουν, έκαναν παράπονα για τη μη έγκυρη αφαίρεση των βίντεο που τους αφορούν από το YouTube. Μέχρι να κατέβουν τελικά, το κάθε βίντεο μπορεί να γίνει viral, ενώ πολλά εμφανίζονται ξανά παρά την αρχική τους αφαίρεση.

Στην Κίνα, τα βίντεο με το ζεύγος Μπενάσι αναρτώνται σε δημοφιλής πλατφόρμες όπως είναι το WeChat, Weibo και Xigua Video, τα οποία μεταφράζονται στη γλώσσα τους.
Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια: