Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΚΟΡΩΝΑ-ΙΟΥ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ


«Μάντρωσαν» όλους τους φαντάρους στις μονάδες




Έκρηξη οργής – πάνω από 1.500 φαντάροι από 102 μονάδες καθώς και γονείς υπογράφουν κείμενο καταγγελίας του Δικτύου Σπάρτακος



Κατάσταση μεγάλου αναβρασμού επικρατεί στις στρατιωτικές μονάδες, μετά την πρωτοφανή απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) να κλείσει όλους τους φαντάρους μέσα στις μονάδες, καταργώντας τις άδειες ορκωμοσίας, αλλά και κάθε άλλη άδεια και έξοδο!

Η αιτιολόγηση αφορά τη μη διασπορά του κορονοϊού από τους νέους στρατευμένους, αλλά διόλου βέβαια δεν απασχολεί πως με τον τρόπο αυτό τα ίδια τα στρατόπεδα μετατρέπονται σε «θερμοκήπια» του ιού! Καθώς αυτές τις μέρες συνωστίζονται σε αυτά όλοι οι φαντάροι κι ενώ επικρατούν οι γνωστές άθλιες συνθήκες υγειονομικής φροντίδας, αποστάσεων στους θαλάμους, καθαριότητας κλπ.

Για να μην μιλήσουμε για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, καθώς τα αντισηπτικά παρέχονται με το σταγονόμετρο και μάσκες-γάντια ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Ταυτόχρονα, δεν έχουν γίνει τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού, ούτε υπάρχει καμία πρόνοια για να γίνουν, παρότι αυτή είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος ανίχνευσης του ιού και αντιμετώπισης της καραντίνας. Ο συγκεντρωμένος πληθυσμός των μονάδων θα μπορούσε να αποτελέσει μια βάση για τη διενέργεια των τεστ. Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να μπαινοβγαίνουν στις μονάδες, πιθανώς μολύνοντας και τους φαντάρους.
Δεν πρόκειται για υποθετικές περιπτώσεις, καθώς ήδη παρουσιάστηκε κρούσμα κορονοϊού σε στρατόπεδο στην Άσσηρο, δημιουργώντας συνθήκες πανικού, καθώς το στρατόπεδο είναι υπερφορτωμένο από φαντάρους!

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως η κυβέρνηση ακολούθησε εντελώς διαφορετική τακτική απέναντι στους οικοτρόφους των φοιτητικών εστιών, όπου αποφάσισε να τους ξεσπιτώσει, να τους πετάξει έξω από τα δωμάτιά τους στις εστίες, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας…
Έκρηξη οργής έχει προκαλέσει η απόφαση υπουργείου-ΓΕΕΘΑ. Χαρακτηριστικό είναι πως πάνω από 1.500 φαντάροι και γονείς από 102 μονάδες είχαν υπογράψει μέχρι την Κυριακή 29 Μάρτη το απόγευμα σχετικό κείμενο καταγγελίας του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, ενώ τα μέσα επικοινωνίας της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων έχουν κυριολεκτικά «σπάσει» από οργισμένους αλλά και αγωνιούντες στρατευμένους και γονείς. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων «είναι συγκλονιστική και άνευ προηγουμένου η αμφισβήτηση των αυταρχικών, παράλογων και επικίνδυνων μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Άμυνας. Συνάδελφοι φαντάροι βγαίνουν μαζικά και αποφασιστικά παραπονούμενοι στην αναφορά».

Και απόλυτα δικαιολογημένα, καθώς οι στρατευμένοι πολίτες και οι γονείς τους, δέχονται τεράστιο ψυχολογικό βάρος από τον εγκλεισμό στα στρατόπεδα, ενώ απειλούνται να κολλήσουν κορονοϊό, συχνά σε απομακρυσμένες περιοχές και με χαμηλό επίπεδο ιατρικής κάλυψης.

Και όλα αυτά, αμέσως μετά τη χρήση μονάδων του στρατού σε ρόλο ανθρωποδιώκτη και κυνηγού προσφύγων και μεταναστών, στις πολεμικού τύπου ρατσιστικές επιχειρήσεις κατά κυνηγημένων ανθρώπων, που συσσώρευσαν όχι μόνο κούραση αλλά καταρράκωσαν το ηθικό πολλών φαντάρων, που έβλεπαν να παίρνουν μέρος σε απαράδεκτες απάνθρωπες ενέργειες. Τώρα, οι στρατευμένοι βλέπουν να «φυλακίζονται» και οι ίδιοι, όπως το ελληνικό κράτος και η ΕΕ φυλακίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Την ίδια ώρα, η αγανάκτηση μεγαλώνει καθώς προετοιμάζονται και προωθούνται σενάρια για χρήση του στρατού και στην εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και στην περιφρούρηση καταστάσεων πολιτικής επιστράτευσης εργαζομένων και απεργών. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού δεν έχουν καμία δουλειά σε τέτοιες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές αποστολές.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα και με την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και θύμα τους πρόσφυγες, οδηγηθήκαμε σε παλινωδίες εις βάρος των στρατευμένων, όπου είχαμε κόψιμο αδειών και μεταθέσεων από την παραμεθόριοΤο αποτέλεσμα είναι οι μονάδες από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο να βρίσκονται μέχρι και σήμερα σε αυξημένη επάνδρωση. Αυτό σε συνθήκες πανδημίας σημαίνει ότι θα έπρεπε να παρθούν δραστικότερα μέτρα, ακριβώς για την προστασία της υγείας όσων διαβιούν συνωστισμένοι στα στρατόπεδα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση 

Το κείμενο υπογραφών του Δικτύου Σπάρτακος καταλήγει με βασικά αιτήματα, που είναι άμεσα αναγκαίο να υλοποιηθούν:

Αποσυμφόρηση των στρατοπέδων: Όσοι δικαιούνται μετάθεση να δοθεί φύλλο πορείας για τις μονάδες προορισμού τους μέσα στην βδομάδα. Να δοθούν οι 15 ημέρες άδειας ορκωμοσίας της νέας σειράς. Να δίνονται άδειες ανά 15 μέρες, μέχρι το τέλος της κρίσης, ώστε και να καλύπτονται οι υπηρεσίες και να αποσυμφορηθούν τα στρατόπεδα.

Να δοθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον ιό:
Τεστ αμέσως μόλις κρίνεται απαραίτητο, για να γνωρίζουμε ακριβώς τα επίπεδα εξάπλωσης και να τα περιορίσουμε. Τεστ σε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό.
Άμεσα μέτρα μέσα στα στρατόπεδα, όπως: Συνεχής χορήγηση αντισηπτικών και σαπουνιών σε όλους τους χώρους του στρατοπέδου (θάλαμοι, μπάνια, εστιατόρια, ΚΨΜ, κυλικεία, όρχοι). Χορήγηση μασκών και γαντιών σε όλους μέσα στα στρατόπεδα. Τακτικές απολυμάνσεις (τουλάχιστον εβδομαδιαίες) σε όλους τους χώρους των στρατοπέδων και στα οχήματα.
Κανένα καθεστώς εξαίρεσης μεταξύ φαντάρων και στελεχών ως προς τα μέτρα προστασίας.

Όλα τα παραπάνω να τα καλύψει το κράτος και ο στρατός: Τα έξοδα και ο τρόπος μεταφοράς να είναι υπό την ευθύνη του στρατού. Να οριστούν σημεία σε όλη την Ελλάδα που θα γίνονται τα τεστ, με έξοδα του κράτους. Όλα τα αντισηπτικά, σαπούνια, μάσκες, γάντια, καθαριστικά κλπ. να καλύπτονται από το στρατό και όχι από τις τσέπες μας.
Δίκτυο Ελευθερων Φαντάρων Σπάρτακος

Δεν υπάρχουν σχόλια: