Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΙΚΙΑ



 «Γεφυρώστε το κενό» και «Πολιτικοί όσο το δυνατόν περισσότερο, Στρατιωτικοί μόνο όποτε χρειάζεται», μυρίζουν παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ και των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα «πολιτικής προστασίας» 

ΕΧΘΡΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ





Αλλο ένα συνέδριο του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες στην Αθήνα, στη συνεχή παροχή υπηρεσιών από την ντόπια αστική τάξη προς τη λυκοσυμμαχία. Πρόκειται για «Συνέδριο Τυποποίησης» με θέμα «ΝΑΤΟ Use of Civil Standards» (ΝΑΤΟική χρήση Πολιτικών Προτύπων), το οποίο έλαβε χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών ΕΔ (από 25 έως 27/2), με άκρως επικίνδυνο περιεχόμενο.

To συνέδριο οργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τις «Αρχές Τυποποίησης» της Συμμαχίας, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει οριστεί «επικεφαλής του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της εκπαίδευσης επί της τυποποίησης από την Ανώτατη Επιτροπή Τυποποίησης του ΝΑΤΟ, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας, της διαλειτουργικότητας και της αλληλοενημέρωσης των φορέων Αμυντικής και Πολιτικής Τυποποίησης του ΝΑΤΟ με Εταίρους, Κυβερνητικούς και μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς».

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, στο συνέδριο συμμετείχαν 125 υψηλόβαθμα στελέχη από 26 κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ και κράτη - εταίρους αυτού, 6 Στρατηγεία και φορείς της Συμμαχίας, 4 Κέντρα Αριστείας του ΝΑΤΟ, 19 Διεθνείς και Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί Τυποποίησης, 4 ελληνικοί, ευρωπαϊκοί και βορειοαμερικανικοί Σύνδεσμοι Αμυντικής Βιομηχανίας και τέλος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παραβρέθηκαν ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος (απηύθυνε και χαιρετισμό) και ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαρ. Λαλούσης.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, συγκεντρώθηκαν μόλις για δεύτερη φορά στα χρονικά του ΝΑΤΟ μέλη από την «παγκόσμια κοινότητα τυποποίησης», σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, για ένα τριήμερο, με σκοπό την εκπαίδευση επί των διαδικασιών ανάπτυξης «προτύπων διττής χρήσης», αλλά και παράλληλα την «ανταλλαγή απόψεων και διερεύνησης τρόπων συνεργασίας μεταξύ τους».

Παράμετροι που, κάτω από τον τίτλο του Συνεδρίου «Γεφυρώστε το κενό» και «Πολιτικοί όσο το δυνατόν περισσότερο, Στρατιωτικοί μόνο όποτε χρειάζεται», μυρίζουν παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ και των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα «πολιτικής προστασίας», «τάξης και ασφάλειας», αλλά και στρατιωτικοποίηση των πολιτικών δομών σε ζητήματα που διευκολύνουν παραπέρα τη δολοφονική δράση του οργανισμού.

Χαρακτηριστικά, στο συνέδριο μετείχαν και στελέχη του EUROCONTROL (ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας, με στόχο επισήμως την ασφαλή και απρόσκοπτη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Ευρώπη). Φέρεται να ανέπτυξαν στις εισηγήσεις τους «τη σημασία της προσθήκης μιας στρατιωτικής διάστασης στην τυποποίηση των αερομεταφορών, προκειμένου να ξεπεραστούν αναντιστοιχίες της διαλειτουργικότητας», όπως και «λύσεις διπλής χρήσης και σύγκλιση τεχνολογίας μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών τομέων», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εξάλλου, αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι το συνέδριο αποτέλεσε «μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης» των μελών της λεγόμενης Εγχώριας Αμυντικής Τεχνολογικής και Βιομηχανικής Βάσης (ΕΑΤΒΒ) επί των διαδικασιών, δομών και προγραμμάτων τυποποίησης Αμυντικού και Μη Αμυντικού Εξοπλισμού. Επίσης ότι στο συνέδριο έγινε ενημέρωση «επί των βέλτιστων πρακτικών συμμετοχής εκπροσώπων της ΕΑΤΒΒ στη διαβούλευση των προτύπων από τη φάση σχεδιασμού προκειμένου να προσαρμόζονται εγκαίρως στα ποιοτικά κριτήρια συμμετοχής τους σε προγράμματα που εκπονούνται από ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Να σημειωθεί πως τα ζητήματα των υποδομών «διπλής χρήσης» βρίσκονται ψηλά στη ΝΑΤΟική στρατηγική, ενώ αντίστοιχα μέτρα παίρνει και η ΕΕ, με στόχο να επιταχύνει τη μετατροπή όλων των πολιτικών υποδομών που αφορούν στις μεταφορές, όπως π.χ. οι δρόμοι, οι σιδηρόδρομοι, τα λιμάνια, οι αερομεταφορές κ.ο.κ., σε υποδομές «διττής χρήσης», δηλαδή και για στρατιωτικούς σκοπούς, κάνοντας έτσι όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, αλλά και - κυριολεκτικά - στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: