Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ


ΜΠΟΡΕΙ για πάνω από ένα δισ. δολάρια να πουλάνε την μάνα τους στο Χόλιγουντ, όχι, όμως, και ν’ αναδείξουν ως καλύτερη ταινία τoν επαναστάτη «JOKER», όντως αριστούργημα και ταξικό χαστούκι στον Καπιταλισμό! Αποκαταστάθηκε η τάξη στην ετήσια ανοησία Oscar, που συνιστούν (τελετή και βραβεία) γελοιοποίηση και εκχυδαϊσμό του κινηματογράφου.



ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ βράβευσαν τα «Παράσιτα», καλογυρισμένη τσικλόφουσκα, να μη σκέπτεται ο παγκόσμιος όχλος, να παραμένει ηλίθιος καταναλωτής. Σεναριακές απιθανότητες ουδεμία σχέση έχουσες με την ζωή. Κάθε καλός καπιταλιστής αφήνει απρόσεκτα την βίλα του στους έξυπνους φτωχοδιάβολους, πάει διακοπές, ν’ αρχίσει χαζό θρίλερ. Χάνουν την σημασία οι λέξεις, γίνονται όλα αμερικάνικα «ποπκόρν»…

«ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΠΕΣ», μάστορας ο Καπιταλισμός να εξωραΐζει τα σκατά, να τα βάζει σαν παντεσπάνι στο στόμα του όχλου, ενίοτε και ως μαστούρα. Ό,τι δίνεις παίρνεις! Πλήρωσε αδρά το Βατικανό, άριστοι ηθοποιοί, γυρίσματα ωραία, έξοχες ερμηνείες, να… συγχωρεθούν οι αμαρτίες Του! Ο ένας εξομολογεί τον άλλο και θριαμβεύει το «δίκιο». Ότι ξεκώλιαζαν χιλιάδες παιδάκια και πολλά από αυτά εξαφανίστηκαν από το μάτι του (ανύπαρκτου) θεού, ούτε λέξη! Για να συνεχίζεται το… θεάρεστο έργο τους!

ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ του μεγαλοσυλλέκτη απαλλοτριωτή δίσκων και αναμνήσεων του Ρεμπέτικου, τουλάχιστον δεν πουλήθηκαν στο εξωτερικό, όπως ο ίδιος έψαχνε, αλλά για την ώρα τα πήρε πάμπλουτο εγχώριο Ίδρυμα. Το κίβδηλο αρχείο, φυσικά, με το ονοματεπώνυμό του. Νέος Ηλίας Πετρόπουλος! Με ξένα, κλεμμένα, κόλλυβα μνημόσυνο! Ο Ελληνικός Πολιτισμός έχει και ύαινες, κουνάβια κι άλλα σκουλήκια!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την φρικιαστική γενοκτονία των Εβραίων από τους Ναζί. Πάντα τιμούμε τα μυριάδες θύματά τους! Τα θυμόμαστε, όμως, όλα. Όχι μόνο τα καλά και συμφέροντα Δεν ξεχνάμε ότι το κολαστήριο του Άουσβιτς, όπου έγιναν πρόσφατα οι ετήσιες τιμητικές εκδηλώσεις, απελευθερώθηκε από τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό του στρατάρχη Ζούκοφ. Ιδιαίτερα αποτίουμε τιμή στους Έλληνες Εβραίους το θρήσκευμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: