Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ

 ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΙ


Ευγένιος Ανδρικόπουλος



Ο κακός χαμός στα νησιά έσερνε στη σκιά του το ασφαλιστικό με την εγκληματική επικύρωση του αντισυνταγματικού νόμου Κατρούγκαλου. Τσιμουδιά..

Η απαγόρευση του τσιγάρου πυροτέχνημα αποπροσανατολισμού της πέμπτης μνημονιακής αξιολόγησης των μνημονίων, που υποτίθεται πως είχαν δι ενός νόμου εξαφανιστεί. Μούγκα στη στρούγκα.



Εσχάτως δε, ο μύθος της πανδημίας εκ του κορωνο-ιού, το ασφαλιστικό, που στην αθέατη πλευρά του ορυμαγδού από τις τρομοκρατικές ανακοινώσεις , πέρασε στη ζούλα χθες από τη βουλή. 

Η επιχείρηση της πειθούς περί του κινδύνου γνωστή. Επιστρατεύονται οι πρόθυμοι της εξωνημένης διανόησης, τους οποίους προβάλλουν τα πρωτοσέλιδα με πηχιαίους τίτλους, για να τινάξετε σα σκόνη από τα πέτα σας, τις όποιες αμφισβητήσεις απέναντι στα τεράστια συμφέροντα ομπρέλες που τους καλύπτουν. Και που  κατά κανόνα αναφέρονται από τον επιστημονικό τουρισμό των ιατρικών συνεδρίων, ως την επικερδή προώθηση συγκεκριμένων φαρμάκων.. Δώρα άπαντα από τα ισχυρότατα λόμπυ της υγείας, 


Σας βομβαρδίζουν έτσι υπό την αίγλη μιας τηβένου με νέφη μυθοπλασιών, που μέσα στην αιθάλη τους αδρανοποιείται η λογική σας. Και κοιτάτε το δάχτυλο που σας τα προτάσσει και όχι το σώμα -ρίζα που το κινεί. 


Σας είπαν επί παραδείγματι όχι στο τσιγάρο και το κατάπιατε αμάσητο. 
Τι συνέβη; 
Τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος εν μέσω χιλιάδων αυτόχειρων και δεκάδων χιλιάδων εξοστρακισμέντων μυαλών για την υγεία μας; 
Είδατε κάποιος να στάξει ένα δάκρυ γι αυτούς; 

Δύο ινστιτούτα των λοιμωδών του Παρισιού και το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ κατά παραγγελία του ΠΟΥ (παγκόσμιος οργανισμός υγείας) αποφάνθηκαν μετά από πολυετείς έρευνες πως παθητικός καπνιστής δεν υφίσταται.

Αντι-παθητικός αντι-καπνιστής οπωσδήποτε σημειώνω εγώ. 


Προσθετικά σε αυτό παγκόσμιες έρευνες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ενοχοποιούν το τσιγάρο μόνον κατά το 7% των καρκίνων του πνεύμονος και ας τολμήσει κάποιος να με διαψεύσει σ αυτό. Γιατί επομένως ο ΠΟΥ παρά τούτα επιμένει; Μας ερωτεύθηκε; Δεν νομίζω ζώα. Τα κέρδη των ασφαλ(η)στρικών εταιριών έχει λατρέψει. Γι αυτό και τα προστατεύει. Πως; Με το να φτυαρίζει τα εισοδήματα υγιών πληθυσμών στα έγκατα των ουρανοξυστών τους. 

Μειώνουν τις πιθανότητες προσβολής σου από καρατσεκαρισμένες ασθένειες, έτσι ώστε να πληρώνεις δια βίου, για να μην απαιτηθεί οι ασφαλ(η)στρικές να καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος ποτέ. 

Εν ονόματί τους σου μετακύλησαν τη σύνταξή σου στα 67 και οσονούπω στα εβδομήντα και στα ογδόντα. 

Αν έτσι ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες δεν σε ασφαλίζουν ή ζητούν επιπλέον ασφάλιστρα. 

Από ποιους; Μα ποιους άλλους; Από τους ασκούντες επαγγέλματα που ρέπουν σε συγκεκριμένα νοσήματα. Τους δημοσιογράφους και τους χειρουργούς για εγκεφαλικό και καρδιά. Συνήθης αποχαιρετισμός στα όπλα από τους συναδέλφους. Τους ιπτάμενους για κοίλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και κυκλοφορικό. Σ’ έναν μεταλλικό σωλήνα κάτω από συνθήκες τεχνητής πίεσης εργάζονται, τα δύο αυτά στοιχεία πλήττονται. Περιττό να συνεχίσω.. Μόνον ηλίθιοι ή τυφλοί δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν το βλέπουν. 


Στη λογική αυτή βαρούν οι πολεμικές σειρήνες κατά του κορωνο-ιού.. 

Χτύπησε κατ’ αρχήν αυτός τη Κίνα . 
Τώρα πως συμβαίνει όλοι οι ιοί των ονειρώξεων της ευγονικής του πρίγκιπα Φιλίππου (διαβάστε και κανένα βιβλίο μη τα θέλετε όλα μασημένα) που προσβάλλουν την ανθρωπότητα, να προκύπτουν είτε από την Άπω Ανατολή ή τη Κεντρική Αφρική όπως το AIDS, μόνον το καπιταλιστικό σύμπαν γνωρίζει. 


Ωστόσο. 

Εν προκειμένω προσβλήθηκαν πόσοι και αποβίωσαν πόσοι; 
Μερικές εκατοντάδες; 
Μερικές χιλιάδες ; 

Επτά δις είναι ο πληθυσμός της γης αν φυσικά το γνωρίζετε. 
Υπολογίστε το ποσοστό τους. Εκατομμυριοστά επί εκατομμυριοστών. 
Από πού κι ως που προκύπτουν οι συναγερμοί για πανδημία; 

Μόνο στα καθ’ ημάς από τσιγαρόβηχα και από τα σε ανοσοκαταστολή δημόσια νοσοκομεία, αποδήμησαν αβοήθητοι εις κύριον εβδομήντα συνέλληνες, δίχως να το διαβάσατε ούτε σε μονόστηλα. 

Γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκαν υπουργεία και ιατρική διανόηση; 
Γιατί δεν άνοιξε το στόμα του ο χρυσοκάνθαρος περιφερειάρχης ιατρός κατ΄ επάγγελμα; 
Επειδή θ’ αποκαλυπτόταν ωμά, η διακαής επιθυμία του κράτους των τοκογλύφων, ν΄απαλλαγεί απ’ αυτούς και τη σύνταξή τους, αφήνοντάς τους στη φυσική επιλογή. 

Σήκωσαν όμως μπαϊράκι κατά του Κορωνο-ιού θέτοντας ουσιαστικά τη χώρα σε καραντίνα. Διερωτηθείτε πόσες πόλεις που οι μικροεπαγγελματίες τους ανέμεναν τις αποκριές –γιατί καρναβάλια είναι τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός όλο το χρόνο- για να ζεσταθεί το πορτοφόλι τους. Ποιο το ύψος της υπεραξίας. 

Χιλιάδες (όσοι σε κάθε περίπτωση η τσέπη και η ανάσα τους αντέχει ακόμη) άνθρωποι θα μετακινούνταν προς τις ατμομηχανές του καρναβαλιού, Πάτρα Ξάνθη και Ρέθυμνο. 

Μα θα αντιτάξετε και ορθά πως οι τοκογλύφοι από τη διακίνηση υπηρεσιών και προϊόντων χάνουν λεφτά. Σας διαφεύγει πως αυτά είναι ευκαιριακά και όχι μόνιμα έσοδα, με το αταλάντευτο ενδιαφέρον τους να έχει επικεντρωθεί στα σταθερά. Που για να μην δονηθούν και μάλιστα σεισμικά από τη λαϊκή οργή, εξασκούν επ αυτού ασκήσεις πειθαρχίας.. 

Η ανελέητη κυβερνητική καταστολή το αποδεικνύει. Αν θέλουμε επομένως να εμφανίσουμε την εικόνα λαού και όχι όχλου, 

ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: