Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

BULLING Σ’ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ


.. Ανίερος σαρκασμός κατά ενός νεκρού που όταν ήταν εν ζωή επιχείρησα --δεδομένης της διεισδυτικότητάς του στο προλεταριάτο-- κι εγώ ματαίως όπως αποδείχθηκε να τον αναμορφώσω.. 

Μιλώ για τον Βασίλη τον Μπουγιουκλάκη του καναλιού 29 που η Κατιούσα του συγκεκαλυμμένου ΚΚΕ, επανέφερε στη μνήμη μας εξαπολύοντας τους ομώνυμους πυραύλους της κατά τρόπο ιταμό. Απόφοιτος του Θεάτρου τέχνης ήταν, ηθοποιός κατ’ επάγγελμα, σε μια εποχή όμως, που τα πόδια του δεν χωρούσαν στα παπούτσια της ιδιωτικής τηλεοπτικής δυσοσμίας. 


Άνεργος έτσι ζήτησε καταφύγιο επιβίωσης σε ένα κανάλι που δεν είχε πίσω του την χλιδή που θα του εξασφάλιζε ο Μέγας μιντιάρχης, για να συνάδει η αισθητική του με το περιτύλιγμα από χαρτί πολυτελείας των υπέλαμπρων στούντιο. Αν είχε, θα φιλτραριζόταν κατά τρόπο μαγικό η λαϊκή του φιγούρα, ώστε να μετατραπόταν  κάπως όπως οι σημερινοι του δήθεν, από νούμερο σε φυσικό αριθμό. . 

Και ως να μην επαρκούσε στη Κατιούσα η θλιβερή επίθεση κατά ενός νεκρού προεκτάθηκε και σε κρίσεις ή πολιτικά και οικονομικά γεγονότα που παντελώς αγνοεί ή εντέχνως παραλείπει για να ολοκληρώσει τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι στο μαύρο κάδρο που ως μη όφειλε ιχνογραφεί. 

Και ποια είναι αυτά; 

Πως ενώ παραθέτει την θλιβερή πολιτική πραγματικότητα της εποχής, παραλείπει εκκωφαντικά τη σκευωρία κατά του Ανδρέα Παπανδρέου το βρώμικο 1989. 

Σκευωρία για την οποία ο ίδιος ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε δημοσίως παραδεχθεί πως «κάμανε λάθος» Ένα ακόμη λάθος δηλαδή από εκείνα τα ιστορικής σημασίας που μας έχουν συνηθίσει ορισμένα από τα στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος. 

Και που έκαμαν λάθος το οποίο πλήρωσαν με την διάλυσή τους; 

Στην μετατόπιση του εχθρού. Στην ανιστόρητη κατά το σύνδρομο της Στοκχόλμης πολιτική σύμπραξή τους με την Νέα Δημοκρατία υποδεικνύοντας τον Αρχηγό του τότε ΠΑΣΟΚ ως κύριο στόχο και εχθρό τους. 

Και γιατί αυτό το μένος; 

Στο ότι ο Ανδρέας δεν σφράγισε ως δικαστικός κλητήρας τις «βάσεις του θανάτου», δηλαδή την εξής μία. Τη Σούδα. Επειδή οι υπόλοιπες αποσύρθηκαν. 

Και πότε τον μέμφονταν γι αυτό; 

Όταν στη Κούβα μετά εβδομήντα χρόνων λαϊκής επανάστασης το Γκουαντάναμο ζει και βασιλεύει. 

Μόνο που ο Αντρέας δεν έκανε επανάσταση. 
Αστικής κυβέρνησης αρχηγός ήταν και αυτού του τύπου οι αποφάσεις απαιτούν ισχυρές πλειοψηφίες και κυρίως θεαματική λαϊκή συναίνεση. Η θεατρική αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ του .. ανήκομεν εις την δύσιν «εθνάρχη» Καραμανλή, δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν. 

Αυτά ως προς την πολιτική εικόνα της εποχής η οποία υπογράφηκε με την επανάκαμψη --τη συνδρομή του λαϊκού 29-- Αντρέα στην διαχείριση της εξουσίας, αλλά και με τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που απαιτήθηκαν το 1989, για να πλειοψηφήσει ο εφιάλτης δια μιας ψήφου και το Πασόκ ν’ αυξάνει συνεχώς τη δύναμή του, έχοντας συστρατευμένους άπαντες απέναντί του και : Τον Πάνο τον Λουκάκο να χαρακτηρίζει εξ αυτού τους ψηφοφόρους του Πασόκ ψυχασθενείς κάτι που πλήρωσε πολύ ακριβά στη συνέχεια με την πλήρη περιφρόνησή τους. 

Που παρεμβάλλεται έτσι ο Κουρής; Στην απλή διαπίστωση του ελλείμματος επικοινωνιακού Μέσου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η φύση σιχαίνεται τα κενά και η πολιτική επίσης..

Τα λεφτά δεν έρρεαν από τα ρεβέρ του. Εξαρτημένος από την εγχώρια κυρίαρχη τάξη ήταν και από συγκεκριμένο ολιγάρχη. Έστησε έτσι πλην εξαιρέσεων κανάλι της δικής του αισθητικής που μπορεί να μην απείχε εκείνης του λούμπεν προλεταριάτου, αλλά δικαιώθηκε, όχι αποκλειστικά σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και οικονομικά. 

Κι όταν το κανάλι αυτό απόκτησε ταβάνι ο πανέξυπνος επιχειρηματίας της πιάτσας πούλησε άσχετοι τη συχνότητα, (και όχι το κανάλι), όπως οι παπατζήδες της ομόνοιας πουλούσαν στρέμματα στη θάλασσα, νοίκιασε τις εγκαταστάσεις στο STAR και σε πέντε μήνες είχε χτίσει ακριβώς δίπλα το νέο υπερσύγχρονο δικό του.. 

Το γνωστό σε όλους «5» και μετείχε κατά 50% στο Αlter με τον Γιαννίκο για να είναι ο γιος του σήμερα συνέταιρος του Χατζηνικολάου στο συγκρότημα REAL υπό τη συγκεκριμένη διοίκηση του οποίο δεν έχουν κανένα πρόβλημα να εμφανίζονται στελέχη του ΚΚΕ.

 Ως εκ τούτων.. Μην απλώνετε τα πόδια σας αν δεν είστε βέβαιοι ότι το μήκος του κρεβατιού είναι επαρκές. Είναι αντιαισθητικό και πολύ …λαϊκό να εξέχουν οι πατούσες σας…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ πρέπει! Να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που περιμενουν να διαβάσουν τον σωστό λόγο σου ,την γνώση σου, την ανεξαρτησία σου γνωριζεις να βαζεις τα πράγματα στην θέση τους χωρίς παρωπίδες !!!!
1.000 μπράβο γιατί είσαι ωραίος άνθρωπος !!!!! Ένας σωστός ογκόλιθος της δημοσιογραφίας !!!!!!