Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΟΦΑΤΣΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕ

Το υπ. Παιδείας καλεί τα σχολεία σε εκδήλωση παραθρησκευτικής οργάνωσης με παρελθόν
Το υπουργείο παιδείας καλεί καλεί τα σχολεία σε εκδήλωση παραθρησκευτικής οργάνωσης





Το υπ. Παιδείας καλεί τα σχολεία σε εκδήλωση παραθρησκευτικής οργάνωσης με παρελθόν efsyn.gr A-A+ stop Μία ημέρα μετά την γιορτή των Τριών Ιεραρχών η οποία αμαυρώθηκε από ομοφοβικές και ρατσιστικές συμπεριφορές, έρχεται στο φως η είδηση για τη σπουδή της Νίκης Κεραμέως να προσπαθήσει και να νομιμοποιήσει εκδήλωση παραθρησκευτικής οργάνωσης.

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στα σχολεία ενημερώνοντας για την εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονη Παιδεία και Ελληνορθόδοξη Παράδοση» την οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή», την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.

Το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας:

Ποια είναι όμως η Πανελλήνια Ένωση Γονέων “Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”;

 Πρόκειται για παραθρησκευτική οργάνωση που συμμετείχε, μαζί με άλλες, στην θλιβερή καμπάνια με τις αφίσες κατά των αμβλώσεων στο Μετρό, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με ακραίες ενέργειές της.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις 20.11.2014, η εν λόγω οργάνωση είχε κρατήσει «ομήρους» τους μαθητές του 73ου Δημοτικού Σχολείου, αρνούμενη να αποχωρήσει, διεκδικώντας από το Δημόσιο τον χώρο.

 Επίσης, η ίδια οργάνωση, το 2009, με επιστολής της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, είχε ζητήσει να απαγορευθεί η αποστολή στα σχολεία των βιβλίων για το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής.

Τότε η «Χριστιανική Αγωγή» ισχυριζόταν ότι έπρεπε «να δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν εν προκειμένω όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι επαΐοντες (γονείς, εκπαιδευτικοί, παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, εκκλησία) και κατόπιν μελέτης των απόψεων αυτών, ως υπεύθυνη κυβέρνηση να λάβετε την όποια απόφαση (περί αποστολής ή πολτοποίησης των βιβλίων αυτών), αναλαμβάνοντας και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: