Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΕΙΔΟΣ ΥΠΟ ΕΞΦΑΝΙΣΗ

Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Για να καταλάβω.. 
Εξ’ αιτίας της ανυπαρξίας θεσμικού πλαισίου προστασίας της μοναδικής απομείνουσας αγροτικής παραγωγής, του ελαιολάδου, την έχουν πέσει οι Κινέζοι κι αγοράζουν μπιρ παρά τεράστιες εκτάσεις ελαιόδεντρων σε Αργολίδα και Λακωνία; 




Και είναι τόσο αθρόες οι πωλήσεις που θεωρείται ζήτημα χρόνου τα αρπακτικά να επεκταθούν και στην Ηλεία, αν δεν έχουν ήδη περάσει τα σύνορα των νομών επιρροής τους; 

Εξηγήσιμο είναι . Η ανέχεια τόσων χρόνων καπιταλιστικής κρίσης εύκολα θα επιβάλλει την εκποίηση ενός δέντρου που επί 3000 χρόνια ζει τον λαό αυτό.. Αν δε κάποιος προσθέσει τη γνωστή μελέτη McKinsey που προτείνει την εξαφάνιση όλων των ελαιοτριβείων και την αντικατάστασή τους από δύο ή τρία σε όλη τη χώρα, το τοπίο στην ομίχλη ξεκαθαρίζει εντελώς. 

Σημειώστε εδώ πως το συγκεκριμένο σχέδιο χρηματοδοτήθηκε από τον ΣΕΒ και από τις τράπεζες και θα σχηματίσετε αυτομάτως εμπεριστατωμένη άποψη για το που το πάνε το τρένο. 

Συγκεκριμένα προτείνεται: 

Αντί των 1700 ελαιοτριβείων της χώρας, να οικοδομηθούν μόνον δύο, δυναμικότητας 200 χιλιάδων τόνων παραγωγής. Που σημαίνει πως ο μικρομεσαίος ελαιοπαραγωγός θα εξαφανιστεί ως είδος όπως διαγράφηκαν από την κοινωνική ζωή οι μπακάληδες για να ν’ ανοίξει ο χώρος εισβολής των υπεραγορών. 

Το θέμα είχε είχε επί έτη πολλά παγώσει γιατί οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές, αλλά επανέρχεται δια μέσου Πεκίνου αυτή τη φορά.. Το μόνο που απομένει είναι να μας εξαφανίσουν και ως λαό, αν και δεδομένου του γραψταρχιδισμού μας και των Μιχαλολιάκων, δεν το βλέπω και με τόσο κακό μάτι..Η ντροπή της υφηλίου είμαστε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: