Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΕΞΑΡΧΕΙΑ:ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
..ΜΕ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ... 




Να το ξεκαθαρίσω: Πρόκειται για ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στην οποία ουδεμία εμπιστοσύνη τρέφω και διατηρώ πάντα τις επιφυλάξεις μου απέναντι σε ότι εκδίδει..




Ανακοίνωση εξέδωσε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τη σύλληψη τριών ατόμων από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στα Εξάρχεια. Επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη των τριών ατόμων, κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στα Εξάρχεια, εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη»

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο 32χρονος είναι γνωστός και ως ο «Τοξοβόλος» του Συντάγματος, ο οποίος είχε συλληφθεί από τις αρχές και είχε δραπετεύσει το περασμένο καλοκαίρι από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Ο ίδιος έγινε ευρύτερα γνωστός, κατά τη διάρκεια των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος, όταν δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να κρατάει τόξο και να το στρέφει προς το κτίριο της Βουλής.

Παράλληλα, η μία από τις δύο νεαρές συλληφθείσες, φέρεται να αποτελεί στενή συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα, κατηγορούμενης για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς». Για την τρίτη γυναίκα, δεν υπάρχουν στοιχεία, καθώς φέρεται να μην ήταν γνωστή στην αστυνομία και την αντιτρομοκρατική.

 Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, εντοπίστηκε «βαρύς οπλισμός», με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αυτόματα όπλα.

 Ποιος ήταν ο «Τοξοβόλος»

Ο «Τοξοβόλος» του Συντάγματος έγινε γνωστός τον Φεβρουάριο του 2011, όταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος έβγαλε τόξο και το έστρεψε προς τους άνδρες των ΜΑΤ. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να εκτόξευσε βέλη και προς το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, με αποτέλεσμα – λίγο αργότερα - να συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο «Τοξοβόλος» φέρεται να είχε εμπλοκή και στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τον Φεβρουάριο του 2013, όπου είχε συλληφθεί και ο Νίκος Ρουμανός, παιδικό φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τόσο ο «Τοξοβόλος» όσο και ο Νίκος Ρωμανός είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Το 2015, παράλληλα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, στην περιοχή της Πεύκης. Τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο, και ενώ βρισκόταν στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας, κατάφερε να αποδράσει και έκτοτε αναζητούταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: