Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

 
 ..ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟΧΟΪΔΗ


 
Αν νομίζουν κι αυτός και οι επί της προπαγάνδας χαχόλοι του --πολλοί εκ των οποίων μολύνουν με την μελάνη της χολής τους και την οθόνη του φατσοβιβλίου -- πως ο λαός τρομοκρατείται από την δράση των ένστολων μπράβων του πλανάται πλάνην οικτρά.
 
Νέα στοιχεία είδαν τη δημοσιότητα για την ωμή καταστολή και τη βίαιη παραβίαση του οικιακού ασύλου από την Αστυνομία στο Κουκάκι, μετά τον πυροβολισμό με πλαστικές σφαίρες. Στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» παρουσιάστηκε ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης στην ταράτσα του σπιτιού, με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ δεμένο πισθάγκωνα να φωνάζει προς τα ΕΚΑΜ. 
 
Επιπλέον, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το βράδυ της Παρασκευής, παρουσιάστηκε βίντεο που δείχνει ότι τη στιγμή της αστυνομικής επιχείρισης, ο σκηνοθέτης και τα παιδιά του βρίσκονται στο μπαλκόνι του σπιτιού τους και όχι στο υπό κατάληψη κτίριο, όπως ισχυρίζεται η αστυνομία.
Στο ηχητικό, ο σκηνοθέτης που έχει πιαστεί, ακούγεται να φωνάζει, ανάμεσα σε άλλα: «Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως (...) Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς. Δεν είμαστε καλά! Εχετε τρελαθεί τελείως;

Εχετε τρελαθεί τελείως; Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη κάτω. Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ».

Στο μεταξύ, αναβολή για τις 15 Μάη 2020 έλαβαν οι 9 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο σκηνοθέτης και οι δύο γιοι του, που οδηγήθηκαν την Παρασκευή στο δικαστήριο. Το αίτημα υποβλήθηκε ώστε οι δικηγόροι τους να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Στα δικαστήρια βρέθηκαν οι οκτώ κατηγορούμενοι, ενώ δεν ήταν η κοπέλα που πυροβολήθηκε με την πλαστική σφαίρα, καθώς νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Ελπίς».

Οι 9 αντιμετωπίζουν πλημμελήματα όπως βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή σε βάρος των αστυνομικών, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, εξύβριση, απόπειρα παράνομης βίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες για την αστυνομική βία και το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε αστυνομική βία. Παρ' όλα αυτά, εμφανώς κακοποιημένος ήταν ο σκηνοθέτης, που φορούσε κολάρο, λόγω κάκωσης αυχενικής μοίρας, ενώ και τα παιδιά του φέρουν μώλωπες. Να σημειωθεί ότι εξετάστηκε από ιατροδικαστή για να διαπιστωθούν οι κακώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: