Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ..

 ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ Η ΚΥΡΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΡΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ..




Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες θα χάσουν τα σπίτια τους αλλά διερωτώμαι για ποιο λόγο παγιδεύτηκαν σε πολιτικές που τους αφανίζουν.. Πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτα πέρα από τις αλυσίδες τους..


Η κυβέρνηση διαφημίζει στους «επενδυτές» το νέο «πλαίσιο για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους», μια «εμβληματική» παρέμβαση με άξονα την ενιαία διαχείριση των κάθε είδους οφειλών για τα νοικοκυριά - φυσικά πρόσωπα, καθώς και για επιχειρήσεις, όπως για χρέη σε τράπεζες, φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ.

Το εν λόγω σχέδιο αναμένεται να προχωρήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2020, ενώ σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει αποφασιστικό εργαλείο στην πορεία κλιμάκωσης των κατασχέσεων, εκβιασμών και πλειστηριασμών απέναντι στη λαϊκή οικογένεια.

Σε αυτήν την προοπτική, η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή προβλέπει 4μηνη παράταση του σημερινού καθεστώτος «προστασίας» στην πρώτη κατοικία, μέχρι το τέλος Απρίλη του 2020. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, μέχρι τις 30/4/2020 «αναμένεται η ολοκλήρωση της επεξεργασίας ενός συνεκτικού και ολιστικού νομοθετήματος για ρύθμιση οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων».

Θέμα χρόνου είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για την παροχή νέου πακέτου κρατικών εγγυήσεων στους τραπεζικούς ομίλους, το οποίο ήδη έχει αποσταλεί προς έγκριση και για τυχόν παρατηρήσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το ύψος των κρατικών εγγυήσεων αναμένεται στα 12 δισ. ευρώ, ποσά που θα καταβάλλονται σε περίπτωση που οι τράπεζες και άλλοι εμπλεκόμενοι «επενδυτές» εμφανίσουν χασούρα στο πλαίσιο της διαχείρισης των κάθε είδους προβληματικών δανείων. Οι δε τράπεζες θα τιτλοποιήσουν και στη συνέχεια θα μεταβιβάζουν σε «επενδυτές» προβληματικά δάνεια ύψους άνω των 30 δισ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος παραμένει η μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά 48,5 δισ. ευρώ, συγκεκριμένα στα 26 δισ. μέχρι το τέλος του 2021, από περίπου 74,5 δισ. σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: