Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ




Είναι η πολλοστή φορά που μου ζητούν να εξηγήσω τη συγκεκριμένη και αποτυπωμένη στο δεύτερο βιβλίο μου φράση.. Πολύ ευχαρίστως αλλά με διαδικασίες συνοπτικές γιατί ο χώρος δεν προσφέρεται. . 

Ο άνθρωπος είναι μια ηλεκτρογεννήτρια που περπατά.. (εξηγήσεις σε κάποιο άλλο εύκαιρο χρόνο) 

Σε καταστάσεις υπερδιέγερσης όπως ο θυμός το άγχος ο έρωτας-κυρίως αυτός- τα κύτταρα υπερφορτίζονται γιατί η ηλεκτροπαραγωγή αυξάνει κατακόρυφα. Αν δεν πέσει ή δεν εκλυθεί τότε προκύπτουν εγκεφαλικά και εμφράγματα. 

Πως εκλύεται; Από δυο πηγές. Τα ακροδάχτυλα και τα μάτια. Ωστόσο δεν ισχύει για όλους αυτό ή αν θέλετε ισχύει με διαβαθμίσεις. Αλλοι διαθέτουν σε υψηλό βαθμό τη δυνατότητα  αυτή κι άλλοι σε χαμηλότερο..  Πάγια άποψή μου είναι πως εύκολα έτσι θα καταλάβεις τα συναισθήματα που τρέφει κάποιος για σένα από το χάδι του.. Μεταφέρει ενέργεια.. Αν όχι σήκω και φύγε..

Θα μπορούσαν επομένως οι τελευταίοι εύκολα να χαρακτηριστούν ψυχροί ή κατά λογοτεχνική μεταφορά γυάλινοι δίχως ο χαρακτηρισμός αυτός ν' απόσχει της πραγματικότητας.

Γιατί; Επειδή όπως από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλοι γνωρίζουμε πως το γυαλί είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού. Όταν έτσι λέμε κακός ερωτικός αγωγός εννοούμε εκείνον που μπορει να βάλει το χέρι του στο ηλεκτρισμένο από συναισθήματα σώμα του συντρόφου και όχι μόνον να μην καεί αλλά και να μην αντιληφθεί καν το παραμικρό. Εγινα αντιληπτός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: