Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ELLINIKA HOAXES


Ψευδής είδηση η διαδήλωση μουσουλμάνων κατά των Ελλήνων στις Σέρρες


0
 Δεν βαρέθηκαν οι φασίστες να διασπείρουν μαλακίες και να διαψεύδονται; Θα μου πείτε τι θα πάθει ο σκατομένος με ένα ακόμη μπουγέλο από σκατά και θα έχετε δίκιο..


Δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι την Κυριακή 24/11/2019, μουσουλμάνοι διαδήλωσαν κατά των Ελλήνων στο κέντρο των Σερρών. Όμως η είδηση είναι ψευδής.
Ισχυρισμός:
Εκατοντάδες μουσουλμάνοι έποικοι διαδήλωσαν στο κέντρο των Σερρών στις 24/11/2019 διαμαρτυρόμενοι για την αντίδραση των Ελλήνων χριστιανών στην εγκατάστασή τους στην περιοχή.
Συμπέρασμα:
Δεν συνέβη τέτοιο γεγονός.
Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι από γιορτή μουσουλμάνων για την επέτειο γέννησης του προφήτη Μωάμεθ στη Κρήτη το 2015.



Το είδαμε στα: pronews.grkatohika.grmakeleio.grtriklopodia.grindobserver.gr
Στα σχετικά άρθρα διαβάζουμε τα εξής:
Εκατοντάδες μουσουλμάνοι έποικοι διαδήλωσαν πριν λίγο στο κέντρο των Σερρών διαμαρτυρόμενοι για την αντίδραση των Ελλήνων χριστιανών στην εγκατάστασή τους στην περιοχή.

Μερικές δεκάδες Ελληνες είχαν τολμήσει να αντιδράσουν στο εποικισμό της περιοχής τους με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί όταν οι παράνομοι μετανάστες παραμείνουν στην Ελλάδα για μερικά χρόνια.
Τα άρθρα συνοδεύει η ίδια σειρά φωτογραφιών:






Οι φωτογραφίες αυτές παρουσιάστηκαν αρχικά στη σελίδα epiloges.tv στο πλαίσιο κάλυψης δύο διαδηλώσεων στην πόλη των Σερρών την Κυριακή 24/11.
Η μια διαδήλωση, στην Πλατεία Ελευθερίας, με περίπου 70 άτομα ήταν κατά της εισόδου μεταναστών στη χώρα.
Η άλλη με περίπου 20 άτομα που διαδήλωναν υπέρ των μεταναστών πραγματοποιήθηκε λίγο πιο πέρα, στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παπά.
Δεν υπήρξε διαδήλωση μουσουλμάνων. [πηγή1][πηγή2]






Η εικόνα με τη πορεία των μουσουλμάνων η οποία χρησιμοποιήθηκε από τις υπό εξέταση σελίδες δημοσιευθηκε πρώτη φορά στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Κρήτης “ΑΝΑΤΟΛΗ online” στις 26/12/2015. [πηγή]


Το βίντεο της πορείας βρίσκεται στο YouTube:


Η πορεία έγινε στο πλαίσιο της γιορτής για την ημέρα γέννησης του προφήτη Μωάμεθ (η γιορτή είναι αλλιώς γνωστή ως Mawlid ή Mawlid al-Nabi al-Sharif). Η γιορτή είναι κινητή και το 2015 γιορτάστηκε στις 24 Δεκέμβρη. [πηγή 1][πηγή 2][πηγή 3]

Με βάση τα παραπάνω η είδηση που αναφέρει ότι “μουσουλμάνοι διαδήλωσαν κατά των Ελλήνων στο κέντρο των Σερρών” είναι ψευδής, ενώ η εικόνα που την συνοδεύει είναι από πορεία εορτασμού της ημέρας του προφήτη Μωάμεθ στη Κρήτη το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: