Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΙΝΑ..

 ..ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ..




Τις ευκαιρίες αρπαχτής στα λυκόρνια θα προπαγανδίσει.. Προσωπικά απορώ γιατί στις παρελάσεις δεν υψώνεται μια σημαία ευκαιρίας .. Θα ήμασταν πιο ακριβείς ως προς το περιεχόμενό της χώρας..




Βαλίτσες για Κίνα ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς αναχωρεί σήμερα βράδυ για Σαγκάη, για τετραήμερη επίσκεψη. Οπως δήλωνε προχτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, «άμεσοι στόχοι του πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση επενδύσεων, η περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών, η ένταξη της Ελλάδας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη».
Εξ ου και θα μετάσχει στη «2η Διεθνή Εκθεση Εισαγωγών Κίνας» (China International Import Expo, CIIE 2019), όπου η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις «τιμώμενες χώρες».

Οπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός «θα παρουσιάσει στους συνομιλητές του τον μεγάλο αριθμό δυναμικών κλάδων που διαθέτει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που προσφέρονται. Ιδίως, μάλιστα, στον τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα των ΑΠΕ.

Στα logistics και τις εμπορικές μεταφορές, όπου έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο κινεζικό ενδιαφέρον, μέσω της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Και βέβαια στον τουρισμό και την αγορά ακινήτων».

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι 60 ελληνικών επιχειρήσεων από κλάδους όπως Ενέργεια, Τουρισμός, Ναυτιλία, Τραπεζική, Υγεία, Αγροδιατροφή, με ονόματα όπως ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, «Κοπελούζος», «Μυτιληναίος», ΔΕΗ, «Vinci Energies», «Quest», «Τemes», «Τσάκος», «Κορρές», «Apivita», «Cooperative de Safran», «Goldair», «Τσάνταλης», «Κολλιός» κ.λπ.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί κατ' ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών με 200 και πλέον εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών, προκειμένου να διερευνηθούν «δυνατότητες συνεργασιών». Επιπλέον, η ελληνική πλευρά θα διοργανώσει στις 4/11 «Business Forum» (με θέμα «Greece - China: A New Era in Economic Cooperation - Re-Introducing Greece as a business-friendly country» - «Ελλάδα - Κίνα: Μια νέα εποχή στην Οικονομική Συνεργασία - 

Ξανασυστήνοντας την Ελλαδα ως μια φιλοεπενδυτική χώρα»), με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, όπου θα παρευρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης και κορυφαία στελέχη μεγάλων κινεζικών επιχειρήσεων. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Στ. Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση για τις «προειδοποιήσεις» από ΗΠΑ και ΕΕ προς ευρωπαϊκές χώρες να μη δέχονται στρατηγικές επενδύσεις της, έσπευσε να απαντήσει: «Αναφορικά με τις αιτιάσεις κάποιων, για τα κινεζικά κεφάλαια, η Ελλάδα δεν εξετάζει τη χώρα προέλευσης των κεφαλαίων, ούτε αν είναι κινεζικά ή ευρωπαϊκά. Είναι ένας φιλικός προορισμός για επενδύσεις, αρκεί βέβαια να τηρούνται όλοι οι κανόνες του κοινοτικού κεκτημένου και οι νόμοι του ελληνικού κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: