Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ

 ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.. ΤΌΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ..ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ . ΤΟ ΝΟΣΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ (ΚΑΛΗΜΕΡΑ)



Μια σειρά από μέτρα που πήρε ή σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων παρουσιάστηκαν στην 4η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης.


 Απ' αυτά ξεχωρίζει η προστασία των ομίλων που τα επιχειρηματικά τους πλάνα «πέφτουν έξω», όπως αυτών που πλήγηκαν από το «κανόνι» της «Thomas Cook». Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επειδή η πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό παραμένει δύσκολη, η κυβέρνηση σκοπεύει να τους χορηγήσει «άτοκα δάνεια που φτάνουν το 70% των κεφαλαίων» μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας. 

Θυμίζουμε ότι η «Thomas Cook» πτώχευσε, αφήνοντας αμανάτι χιλιάδες εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, ενώ τα «απόνερα» χτύπησαν και τις συνεργαζόμενες τουριστικές επιχειρήσεις σε δεκάδες προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το μάρμαρο το πλήρωσαν τελικά οι εργαζόμενοι, ενώ η βρετανική εταιρεία κατέληξε έναντι μερικών εκατομμυρίων ευρώ σε έναν κινεζικό επενδυτικό κολοσσό. 

Τώρα η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα για τις μεγαλοεπιχειρήσεις που συνεργάζονταν στην Ελλάδα με την «Thomas Cook», όχι όμως για τους εργαζόμενους, που είτε απολύθηκαν νωρίτερα, λόγω των ακυρώσεων, είτε θα κληθούν από τη νέα χρονιά να δουλέψουν με χειρότερους όρους για να βγουν τα σπασμένα, ή και να μη δουλέψουν καθόλου! 

Επιβεβαιώνεται δηλαδή για μια ακόμη φορά ότι η «ανάπτυξη για όλους» περιλαμβάνει μπόλικο χρήμα για τους επιχειρηματίες, με στοχευμένα, «έξυπνα» και «ευέλικτα» μέτρα, δεύτερες και τρίτες «ευκαιρίες» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο και συνολικά «πληρώνουν τoις μετρητοίς» τόσο τα κέρδη όσο και τα σπασμένα του κεφαλαίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: