Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΟΛΙΒΙΑΝΩΝ


 Απο τοίχο βολιβιανών συνδικαλιστών στ' αγγλικα: Μεταφράζω λίγο γρήγορα (συγχωρέστε πιθανά λάθη): Τα νέα από την Βολιβία δείχνουν ότι η κατάσταση αλλάζει ... ταχύτατα, και πιθανον σε ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για τον λαό της χώρας!



Αναφορά απο τους Συνδικαλιστές της Βολιβίας 7:50μμ τοπική ώρα Λα Παζ Βολιβία,Προσοχή η είδηση δεν έχει ακόμη διασταυρωθεί



Ο κόσμος που απαιτεί την επιστροφή του Εβο Μοράλες, στην περιοχή του Άλτο, πήρε τον έλεγχο του οπλοστασίου της εκεί αστυνομίας. Η αστυνομία του Άλτο παραδόθηκε. Προς το παρόν ο λαός παρελαύνει στην πόλη της Λα Παζ.

Η αστυνομία της Λα Παζ, ζητά από τους υποστηρικτές του Εβο, να αποφύγουν τις ένοπλες συγκρούσεις. Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπραγματευτούν την παράδοση τους στους υποστηρικτές του Εβο,.

 * Στις προσεχείς ώρες αναμένεται η επιστροφή του νόμιμου προέδρου της Βολιβίας στην πρωθυπουργική του θέση.

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ

1. H αντιπρόεδρος του Βολιβιανού Κογκρέσου (στο μέτωπο του MAS) ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει παραιτηθεί, κατά συνέπεια είναι επόμενη στην διαδοχή και πρόεδρος του συγκεκριμένου θεσμού, και αποφασίζει την διακοπή της συνεδρίασης του Κογκρέσου. Η δεξιά είναι καθηλωμένη.

 2. Τα κύρια εργατικά συνδικάτα, ζητούν την διάλυση του πραξικοπήματος, ειδάλλως θα κατέβουν σε γενική απεργία και θα παραλύσουν την χώρα.

3. Το κύριο συνδικάτο αγροτών ξεκινά μπλόκα στις εθνικές οδούς της χώρας, για να πιέσει την δεξιά να διαλύσει το πραξικόπημα.

4. Χώρες όπως το Μεξικό, η Αργεντινή (ο εκλεγμένος πρόεδρος), η Παραγουάη, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Ισπανία, τονίζουν ότι το πραξικόπημα πρέπει να διαλυθεί.

5. Κινητοποιημένος κόσμος, πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί οργανισμοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, απαιτούν την διάλυση του πραξικοπήματος.

 6. Το σώμα της αστυνομίας έχει διαιρεθεί. Ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών έχει συνταχθεί με τις δυνάμεις κατά του πραξικοπήματος. Όλα αυτά τα στοιχεία, επηρεάζουν ισχυρά την αποδυνάμωση των δεξιών, φασιστικών δυνάμεων που εκτέλεσαν το πραξικόπημα, έτσι ώστε μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, το τελευταίο θα διαλυθεί.

Ζήτω η Βολιβία 🇧🇴 Ζήτω ο Εβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: