Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

ΛΑΕ:ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ


Η ΛΑ.Ε. απαιτεί την αθώωση των συλληφθέντων νεολαίων και την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που, κατά παράβαση κάθε νόμου, βιαιοπράγησαν είτε κατά των συλληφθέντων είτε κατά των κατοίκων και των επισκεπτών της γειτονιάς.




Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την άγρια αστυνομική επίθεση της αστυνομίας στα Εξάρχεια μετά το τέλος της μεγαλύτερης πορείας των τελευταίων χρόνων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που βύθισε μια ολόκληρη γειτονιά στον τρόμο.

Η επίθεση αυτή δεν στόχευε τα χαμηλής κλίμακας επεισόδια που σημειώθηκαν, αλλά ήταν μια γενικευμένη και αχαλίνωτη επίδειξη της ασυδοσίας των ΜΑΤ κατά των κατοίκων και των επισκεπτών των Εξαρχείων, στο πλαίσιο του κυβερνητικού δόγματος «νόμος και τάξις», που έχει επιβάλει στα Εξάρχεια καθεστώς αστυνομικής κατοχής.

Τα ΜΑΤ της ΝΔ και του Μ. Χρυσοχοΐδη προχώρησαν σε άγριους ξυλοδαρμούς και χυδαία εξύβριση των πολιτών, προβαίνοντας αδιακρίτως σε μαζικές συλλήψεις οποιουδήποτε νέου/ας βρέθηκε μετά το τέλος της πορείας στα Εξάρχεια, ακόμη και ανήλικων παιδιών, επιβάλλοντας, έμμεσα και αυθαίρετα, την απαγόρευση κυκλοφορίας της νεολαίας στη γειτονιά. Απόδειξη του ότι οι συλλήψεις έγιναν στο «σωρό» είναι το γεγονός ότι μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και δύο μέλη της οργάνωσης «Ξεκίνημα».

Η αστυνομία χτύπησε αλύπητα τους συλληφθέντες τραυματίζοντας σοβαρά πολλούς νέους και νέες. Αλλά δε σταμάτησαν εκεί. Η πρακτική του τρόμου συνεχίστηκε την επομένη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν εντελώς αναίτια τους γονείς, συγγενείς και συνηγόρους των συλληφθέντων και αλληλέγγυους που βρίσκονταν στο χώρο.

Η ΛΑ.Ε. απαιτεί την αθώωση των συλληφθέντων νεολαίων και την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που, κατά παράβαση κάθε νόμου, βιαιοπράγησαν είτε κατά των συλληφθέντων είτε κατά των κατοίκων και των επισκεπτών της γειτονιάς. Απαιτεί επίσης την άμεση απόσυρση της αστυνομίας από τα Εξάρχεια, που σε τίποτα δεν ωφελεί καθώς αφήνει ανεπηρέαστη και ανενόχλητη κάθε μορφή πραγματικής εγκληματικότητας, όπως το ναρκεμπόριο, στοχεύοντας αποκλειστικά στην καταστολή της πολιτικοποιημένης νεολαίας.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: