Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΑΝ


 "Επίσκεψη" Ρώσων επιθεωρητών στη βάση του Αράξου !! Δεν απαιτείται να είστε αναγνώστες της ευφυΐας Αϊστάιν προκειμένου ν' αντιληφθείτε το γιατί.. Πυρηνικά ανιχνεύουν κάτω από τα πόδια τους και αν τα εντοπίσουν διαγράψτε την Πελοπόννησο από τον χάρτη.. Θα τη ψάχνουμε σαν την Ατλαντίδα.



Στο επίκεντρο του «ενδιαφέροντος» των ανταγωνιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ βάζει τη χώρα η βαθύτερη εμπλοκή στα σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα, μετατρέποντας το λαό μας σε στόχο των ανταγωνισμών. Τελευταία τέτοια απόδειξη, αλλά και μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η βάση είναι σταθερά «ετοιμοπόλεμη» να αξιοποιηθεί για τα βρώμικα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, το γεγονός ότι τρεις Ρώσοι αξιωματικοί, εκμεταλλευόμενοι τα προβλεπόμενα σε διεθνείς συμβάσεις, έσπευσαν χτες να επιθεωρήσουν την αεροπορική βάση του Αραξου, στον απόηχο και της συζήτησης που ξαναζεστάθηκε τις προηγούμενες μέρες με βάση τις εξελίξεις στην περιοχή, ότι η βάση αποτελεί μία από τις εναλλακτικές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για μεταφορά εκεί πυρηνικών.
 
«Σχέδια εγκατάστασης μειζόνων συστημάτων όπλων και εξοπλισμού»


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, «σύμφωνα με το Εγγραφο της Βιέννης του 2011 σχετικά με μέτρα για την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια, η ρωσική ομάδα αξιολόγησης σχεδιάζει επίσκεψη σε στρατιωτικό αντικείμενο στην Ελλάδα. Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για τη Μείωση των Πυρηνικών Κινδύνων Σεργκέι Ριζκόφ. Η επίσκεψη διάρκειας μιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2019».
Δίνοντας μάλιστα το στίγμα ότι η επίσκεψη γίνεται ακριβώς λόγω της συζήτησης που έχει ξανανοίξει, η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «τέτοιες κινήσεις γίνονται με σκοπό την επαλήθευση πληροφοριών σχετικά με τις στρατιωτικές δυνάμεις και πληροφοριών σχετικά με τα σχέδια για την εγκατάσταση μειζόνων συστημάτων όπλων και εξοπλισμού. Οι Ρώσοι επιθεωρητές θα επισκεφθούν στρατιωτικούς χώρους στη συνήθη θέση τους εν καιρώ ειρήνης, θα λάβουν πληροφορίες από τη διοίκηση σχετικά με το προσωπικό, καθώς και τα κύρια συστήματα όπλων και εξοπλισμού».

Επισήμως, το Εγγραφο της Βιέννης είναι ένα πολιτικά δεσμευτικό έγγραφο που συνιστά έναν διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας (ΜΟΕΑ), μεταξύ 57 κρατών - μελών του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη). Από το άρθρο 9 του Εγγράφου προβλέπονται επισκέψεις αξιολογήσεων, με σκοπό την επαλήθευση των ετήσιων στοιχείων που ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες για τον οπλισμό που διατηρούν. Οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται σε ενεργές μονάδες και σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας των κρατών - μελών.

Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι την εν λόγω επίσκεψη αναλαμβάνει το ρωσικό Εθνικό Κέντρο για τη Μείωση των Πυρηνικών Κινδύνων, που ως τμήμα του υπουργείου Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ειδική τέτοια «ομάδα αξιολόγησης», την οποία στέλνει σε όποια τοποθεσία κρίνει ότι ανακύπτει ...ειδικό ενδιαφέρον βάσει πληροφοριών ή υπολογισμών.
Σε κάθε περίπτωση, πηγές από το ΓΕΕΘΑ επιβεβαίωναν χτες την επίσκεψη, συγκεκριμένα ότι τρεις Ρώσοι αξιωματικοί μετέβησαν στον Αραξο, συνοδευόμενοι από Ελληνες επιτελείς, στο πλαίσιο μιας «πολύ καλής συνεργασίας» μεταξύ των δυο πλευρών, όπως επέμεναν να τονίζουν οι ίδιες πηγές.
 
 
«Για ασφαλή αποθήκευση "ειδικών όπλων"»


Θυμίζουμε ότι η συζήτηση για τη μεταφορά πυρηνικών στην αεροπορική βάση του Αραξου «ξαναζεστάθηκε» πολύ πρόσφατα, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, ενώ όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου», με τα ντοκουμέντα αξιόπιστων αμερικανικών πηγών που παρουσίασε αναλυτικά, υπάρχουν σήμερα όλες οι αναγκαίες εγκαταστάσεις για την αποθήκευση πυρηνικών.

Πρόκειται για τους «θόλους» («Vault») τύπου WS3 (Weapons Storage and Security System), ο καθένας από τους οποίους μπορεί να στεγάσει μέχρι 4 βόμβες. Κατασκευές συνήθως βυθιζόμενες στο έδαφος, που χρησιμοποιούνται για «ασφαλή αποθήκευση "ειδικών όπλων", συνήθως για τακτικές πυρηνικές βόμβες B61», όπως αναφέρεται στη σχετική διεθνή ορολογία.
Η ανάπτυξη τέτοιων θόλων στον Αραξο φέρεται να ολοκληρώθηκε το 1997 και να υφίστανται 6 τέτοιοι θόλοι, με συνολική δυνατότητα αποθήκευσης 24 βομβών, μία από τις ελάχιστες τέτοιες υποδομές, μαζί με τις αντίστοιχες στην Τουρκία, για την εγκατάσταση πυρηνικών στη «νοτιοανατολική πτέρυγα» του ΝΑΤΟ.

Η βάση, μάλιστα, σε αντίθεση με τις δήθεν «κατηγορηματικές διαψεύσεις» όλων των αστικών κυβερνήσεων, επιβεβαιώνεται ότι φιλοξενούσε πυρηνικά τουλάχιστον έως το 2001, οπότε και απομακρύνθηκαν. Συγκεκριμένα, «Ειδική Διαταγή» του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ (του αρμόδιου τμήματος για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ που επιχειρεί στην Ευρώπη), με ημερομηνία 6/4/2001, αφορούσε την «απενεργοποίηση» μετά από λίγους μήνες (20/6/2001) της αμερικανικής 731 Μοίρας Υποστήριξης Πυρομαχικών, που μέχρι τότε επιχειρούσε στον Αραξο, με αντικείμενο ακριβώς τον «χειρισμό» τέτοιων «ειδικών» όπλων.

Αυτό, βέβαια, αφορά μόνο τα όπλα και όχι τις υποδομές αποθήκευσής τους, που όπως καταμαρτυρούν μια σειρά στοιχεία παραμένουν στον Αραξο και εκσυγχρονίζονται περαιτέρω, παραμένοντας ετοιμοπόλεμες και ανά πάσα στιγμή έτοιμες για χρήση.

Θυμίζουμε ότι στις 26 και 28 Σεπτέμβρη 2017 έγινε σύσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την επισκόπηση των εργασιών για τον «εκσυγχρονισμό» της βάσης του Αραξου.
Σχετική ενημέρωση από αυτήν τη σύσκεψη στάλθηκε υπηρεσιακά στο υπουργείο Αμυνας, με απόρρητο έγγραφο, το οποίο ανέφερε ότι μεταξύ των έργων που εξελίσσονταν στη βάση ήταν και εγκαταστάσεις για την αποθήκευση ...«ειδικών όπλων». Για το θέμα είχε ενημερωθεί και το ΓΕΑ, επίσης με απόρρητο έγγραφο.

Τέλος, στις 17 Μάη 2018 επισκέφτηκε τη βάση, συνοδευόμενος από επιτελείς του ΝΑΤΟ, ο ίδιος ο Φρεντ Φρέντρικσον, επικεφαλής Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ και σταθερός υπέρμαχος του διαβόητου ΝΑΤΟικού δόγματος του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος».
Εξελίξεις που δείχνουν ότι ο Αραξος έχει υποδομές και την ετοιμότητα να φιλοξενήσει ξανά πυρηνικά, μπαίνοντας στο στόχαστρο άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: