Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΣΑΛΛΑ

Δίωξη κατά Σάλλα και άλλων 37 για τα δάνεια της Πειραιώς
..ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΟΚΤΩΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ



Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό μεσούσης της περιόδου των κάπιταλς κοντρόλ και απιστία κατά τη χορήγηση δανείων.. Σύνολο; 400 εκ ευρώ !! Είναι πλέον προφανές. Μαζί τα φάγαμε!!




Ποινική δίωξη σε βάρος 38 προσώπων, πρώην και νυν στελεχών της τράπεζας Πειραιώς της περιόδου 2015 - 2016 και σε βάρος ιδιωτών, άσκησε η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και της συνέργειας.

 Ανάμεσα στους διωκόμενους για κακουργήματα βρίσκεται και ο πρώην ισχυρός άνδρας της τράπεζας, Μιχάλης Σάλλας. Αντίθετα, η δικογραφία αρχειοθετήθηκε για δυο πρόσωπα που είχαν κληθεί ως ύποπτα για εξηγήσεις και έδωσαν ανωμοτί καταθέσεις.

Η υπόθεση αφορά στη χορήγηση δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις για τα συμφέροντα της τράπεζας αλλά και τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο, κατά την οποία ίσχυαν μέτρα capital control στη χώρα. Τα ποσά των επισφαλών, κατά την κατηγορία, δανείων αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κεφάλαια που φέρονται να διέρρευσαν στο εξωτερικό ανέρχονται σε περίπου 127 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: