Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

OYTE ANAΣΑ !!


 Στις 29 λήγει η παράταση φορολογίας εισοδήματος στις 31 η πρώτη δόση !! Κι ακολουθούν οι πέντε δόσεις του ΕΜΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, πέραν των υποχρεώσεων από παλαιότερες ρυθμίσεις..



Μας εχουν διασωληνώσει απ' ευθείας με τους τοκογλύφους..




Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων και μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Θα ακολουθήσουν οι 5 δόσεις του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Ασήκωτος είναι και φέτος ο λογαριασμός των φόρων που καλούνται να πληρώσουν 6,2 εκατ. φορολογούμενοι μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Παρά τις μειώσεις των φόρων στα ακίνητα, το συνολικό ποσό της φορο-λυπητερής που θα βγει από τις τσέπες των υπόχρεων και θα καταλήξει στα ταμεία του κράτους θα φτάσει στα 6,4 δισ. ευρώ.

Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος οι υπόχρεοι δεν θα προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα. Τα ραβασάκια από την Εφορία θα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Κάθε μήνα θα είναι με το χέρι στην τσέπη καθώς θα πρέπει να πληρώνουν δύο ή και τρεις φορο-λογαριασμούς, πέραν των άλλων υποχρεώσεων του παρελθόντος που ενδεχομένως έχουν. Οπως για παράδειγμα τυχόν μηνιαίες δόσεις που προέρχονται από την υπαγωγή τους σε ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη (πάγια, 120 δόσεις), εξωδικαστικό συμβιβασμό κ.α.

Ο εφιάλτης με τις πληρωμές ξεκινά με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος που θα πρέπει να εξοφλήσουν οι υπόχρεοι μέχρι την επόμενη Τετάρτη 31 Ιουλίου, μολονότι η προθεσμία της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει στις 29 Ιουλίου.

 Σε σύνολο 5.574.500 φορολογούμενων που έχουν υποβάλει δήλωση, ένας στους τρεις πληρώνει φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2018, ο οποίος κατά μέσο όρο φτάνει τα 975 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη πατήσει το κουμπί υποβολής της δήλωσης.

Θα πρέπει όμως να το πράξουν έγκαιρα γιατί τους περιμένει πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής το οποίο ξεκινά από τα 100 και φτάνει τα 500 ευρώ. Μαζί με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, πάνω από 1 εκατ. επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι την τελευταία μέρα του Ιουλίου τον ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: