Δεν είδαν δεν άκουσαν δεν ήταν εκεί.. Από τους επί τόπου μεταβάντες και μηδέποτε αντιληφθέντες τον ...φόνο ..
Ούτε ο έβδομος κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα βρισκόταν στο σημείο που έγινε το έγκλημα τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, όπως υποστήριξε στην απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ο Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, οδηγός απορριματοφόρου, είπε απολογούμενος πως τις επίμαχες ώρες βρισκόταν σπίτι του, καθώς έπιανε δουλειά τα ξημερώματα.
Αμέσως μετά την εκφώνηση των ονομάτων του καταλόγου, ο συνήγορος του Γ. Πατέλη ενημέρωσε το δικαστήριο για την απουσία του, προσκομίζοντας έγγραφο από νοσοκομείο, σύμφωνα με το οποίο του συνεστήθη διήμερη «άδεια» για ανάρρωση.
Τη γνωστή πλέον γραμμή του «δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτα» ακολούθησε και ο Κ. Κορκοβίλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι είχε αποχωρήσει προ δύο μηνών από τη Χρυσή Αυγή λόγω του θανάτου του πατέρα του και προβλημάτων υγείας της μητέρας του, και πως τυχαία εκείνη τη νύχτα τον κάλεσε τρεις φορές ο συγκατηγορουμενός του Ελπιδοφόρος Καλαρίτης για να τον συλλυπηθεί.
«Εκείνη την ημέρα πήγα το απόγευμα να δω την κόρη μου και να φάω και γύρω στις 9:00 πήγα σπίτι να ξεκουραστώ για να πάω στη 1:00 το βράδυ στον δήμο. Περίπου εκείνη την ώρα έφυγα από το σπίτι. Στον χρόνο αυτό μού ήρθε ένα μήνυμα γύρω στις 11:00 παρά από την τοπική, που μας καλούσε στα γραφεία της τοπικής, το οποίο αγνοησα. Κάποια στιγμή με πήρε κατά τις 11:00 με 11:30 ο Καλαρίτης και μου λέει «τι έγινε; Έχεις δυο μήνες να πατήσεις... Μου είπε για τον πατέρα μου που πέθανε κι αν θέλω κάποια βοήθεια. Με ξαναπήρε λίγο αργότερα γιατί έπεσε η γραμμή», ανέφερε ο κατηγορούμενος, με την πρόεδρο, Μαρία Λεπενιώτη, να ρωτά με πόση ώρα διαφορά έγιναν οι κλήσεις γιατί φαίνεται να υπάρχει διάστημα 30 λεπτών από τη μία στην επόμενη κλήση, που δεν δικαιολογεί το «έπεσε η γραμμή και ξαναπαίρνω».
Η κ. Λεπενιώτη τού επεσήμανε ότι κανένας χρόνος από αυτούς που περιγράφει δεν είναι σωστός σύμφωνα με τη δικογραφία: «Το μήνυμα ήρθε 23:30 και οι κλήσεις έχουν μισή ώρα διαφορά. Αν έκλεισε η γραμμή -όπως είπατε- θα έπρεπε να σας πάρει αμέσως».
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έμαθε όσα έγιναν από την τηλεόραση, αλλά δεν ήξερε από ποια τοπική ήταν τα άτομα που συμμετείχαν.
Πρόεδρος: Καλά, δεν είπαν το όνομα του ανθρώπου που ενεπλάκη;
Κ: Είπαν του Ρουπακιά.
Π: Τον ξέρατε;
Κ: Φατσικά μόνο.
Π: Και τι σκεφτήκατε;
Κ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός. Στεναχωρήθηκα, αλλά είχα αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες.
Π: Τι εννοείτε με αυτό;
Κ: Σας είπα είχε πεθάνει ο πατέρας μου, είχε προβλήματα η μάνα μου, δεν πήγαινα πουθενά. Ούτε σε εκδηλώσεις, ούτε πουθενά.
Η πρόεδρος τόνισε στον κατηγορούμενο πως τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το στίγμα του κινητού, ήταν στη Δραπετσώνα και εκείνος της απάντησε πως πήγε να πάρει καφέ για να πάει στη δουλειά.
Ο Κορκοβίλης αρνήθηκε πως η Χρυσή Αυγή έκανε στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση στα μέλη της, διευκρινίζοντας πως ο οδηγός μετείχε ατομικά σε ασκήσεις Σωμάτων Ασφαλείας γιατί είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και ασχολείτο με air soft με όπλα με πλαστικές σφαίρες. Όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα σχετικά με μήνυμα που έστειλε στον αδελφό του προκειμένου να πάει ως «ασφάλειά του στον Πειραιά σε ομιλία του Μιχαλολιάκου», εκείνος απάντησε πως ο αδελφός του δεν πήγε.
Εισαγγελέας: Μετά, όμως, στείλατε μήνυμα στον Πατέλη που του γράφετε «δεν σας ξεχνώ, πάντα θα είμαι δίπλα στη Χρυσή Αυγή».
Κ: Δεν θυμάμαι.
Π: Είχατε πει ότι είχατε φύγει τότε, είχατε ξεκόψει...
Κ: Λίγα καλά λόγια είπα, δεν είπα κάτι κακό.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με την απολογία του Αναστασίου Μιχάλαρου, εργάτη στη Ζώνη του Περάματος, ο οποίος, επίσης, δήλωσε πως βρισκόταν στο σπίτι του όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
Ο κατηγορούμενος, που ήταν στη Χρυσή Αυγή από το 2012, ισχυρίστηκε ότι οι συνομιλίες που είχε την επίμαχη νύχτα με τον Ιωάννη Άγγο αφορούσαν αποκλειστικά το σωματείο που ήθελαν να φτιάξουν στη Ζώνη.
Σύμφωνα με τον Μιχάλαρο, στον χώρο επικρατούσε το Συνδικάτο Μετάλλου, το οποίο ελεγχόταν από το ΠΑΜΕ. Όπως είπε, με «νταηλίκια» το ΠΑΜΕ έκανε συνεχώς απεργίες και «μας κατέβαζαν από τα βαπόρια... Είχαμε τεράστια ανεργία».
Έτσι απευθύνθηκαν στον βουλευτή Ιωάννη Λαγό, ο οποίος τους επισκέφθηκε στα ναυπηγεία και συζήτησαν τα προβλήματα τους. Τους υποσχέθηκε, επίσης, ότι θα τους βοηθήσει να φτιάξουν σωματείο.
Ακόμη, ο Μιχάλαρος είπε πως ήταν ο Άγγος αυτός που τον ενημέρωσε πως «σφάξανε ένα παλικάρι στην Τσαλδάρη» και ότι αμέσως μετά πήρε τηλέφωνο τον συγκατηγορούμενό του Λέοντα Τσαλίκη να μάθει τι έγινε «επειδή ο Τσαλίκης έμενε εκεί».
Μέχρι την επόμενη ημέρα, οπότε πήγε ο Άγγος από τη δουλειά του και του είπε πως «ο Ρουπακιάς σκότωσε ένα παλικάρι», ο Μιχάλαρος δεν ήξερε τίποτε άλλο για όσα έγιναν στην Αμφιάλη.
Σε ερωτήσεις της έδρας ότι τον Μιχάλαρο έχουν αναγνωρίσει τρεις μάρτυρες ως έναν από εκείνους που πήγαν έξω από το Κοράλλι, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Είναι φίλοι του κ. Πουλικογιάννη (συνδικαλιστης του ΠΑΜΕ στη Ζώνη).
Ερωτηθείς για τις φωτογραφίες όπου εμφανίζεται να μιλά με συγκατηγορούμενό του με ασυρμάτους, απάντησε ότι επρόκειτο «για δύο γουόκι τόκι από τα τζάμπο».
Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του Γιώργου Πατέλη ενημέρωσε το δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος, μετά από εξετάσεις που του έκαναν χθες στο νοσοκομείο, θα βρίσκεται σπίτι του για «διήμερη ανάρρωση».
Τη σημερινή δικάσιμο παρακολούθησε από το πρωί η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουλίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου