Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ

 
 Επαναπροωθήσεις προσφύγων με αριστερό μανδύα


Παράνομες, άτυπες και βίαιες: αυτά τα τρία επίθετα χαρακτηρίζουν τις επαναπροωθήσεις προσφύγων από την περιοχή του Έβρου. Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς και φάκελο με αποδεικτικά στοιχεία.


Οι καταγγελίες αφορούν ιδίως το χρονικό διάστημα από 27 Απριλίου 2019 μέχρι σήμερα. Το Συμβούλιο επίσης υπέβαλε τρεις μηνύσεις με εγκαλούντες πέντε Τούρκους πρόσφυγες και ένα ανήλικο παιδί. Ανάμεσά τους είναι μια νεαρή πρόσφυγας που, αμέσως μετά την επαναπροώθησή της, τη συνέλαβαν και τώρα κρατείται σε τουρκική φυλακή. Η ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει με προεκλογικές ρητορείες τις τουρκικές παραβιάσεις στη θάλασσα και ταυτόχρονα κουκουλώνει τις δικές της παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Αυξήσεις στα διόδια και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ

Προκλητική αύξηση των διοδίων ανακοίνωσε η Αττική Οδός. Από την 1η Ιουλίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, τα διόδια αυξάνονται από 2,80 σε 3 ευρώ, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα φτάσουν τα 3,30 ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, η αύξηση οφείλεται στην «περήφανη» στάση της κυβέρνησης, που «τέσσερα χρόνια δεν έκανε θελήματα και χάρες», παρότι επί ΣΥΡΙΖΑ παγιώθηκαν και αυξήθηκαν τα διόδια (εκτός Αττικής Οδού). Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ απλώς χαρακτήρισε την αύξηση «μονομερή», ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στις αυξήσεις των διοδίων, σημάδι ότι προτίθεται να συνεχιστεί η αφαίμαξη εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό.

Θύμα «ταξικού πολέμου» ο αυτόχειρας

Ένας 38χρονος εργάτης έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή, υπό το βάρος της ανεργίας, των εργοδοτικών πιέσεων και των εκβιασμών σε βάρος του ίδιου και των συναδέλφων του στο εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ Ημαθίας. Η ΔΕΛΤΑ σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιο και να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό. Ο 38χρονος, που αγωνιζόταν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την Τρίτη σε μια στιγμή αδυναμίας υπέκυψε στις πιέσεις και υπέγραψε την «εθελούσια έξοδο» ύστερα από 10 χρόνια δουλειάς. Την επόμενη μέρα μετάνιωσε για την πράξη του και ζήτησε την ανάκληση της υπογραφής του, κάτι που η εργοδοσία αρνήθηκε. Δύο μέρες μετά βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή του σπιτιού του. Άλλο ένα θύμα του «ταξικού πολέμου» του κεφαλαίου κατά της εργατικής τάξης.

Ακονίζουν τα μαχαίρια για τη ΔΕΗ

Έτοιμη για τον παραπέρα τεμαχισμό και το ξεπούλημα της ΔΕΗ εμφανίζεται η ΝΔ με τις ευλογίες των δανειστών. Ο αντιπρόεδρός της Κωστής Χατζηδάκης παρομοίασε την κερδοφόρα επιχείρηση με την… Ολυμπιακή (που ιδιωτικοποίησε). Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του, που συμφώνησε, στο πλαίσιο του μνημονίου και των οδηγιών της ΕΕ, να ρίξει το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά από το 90% στο 50%, χύνει τώρα κροκοδείλια δάκρυα για την ανάλγητη Δεξιά. Και οι δύο αποκρύπτουν ότι η περαιτέρω υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αποτελεί προαπαιτούμενο που και τα δύο κόμματα έχουν δεσμευτεί και ψηφίσει!

Εφεδρεία του συστήματος το ΚΙΝΑΛ

Έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην περίπτωση που χρειαστεί εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Στην ερώτηση αν θα στηρίξει μια κυβέρνηση Μητσοτάκη επανέλαβε ότι «η χώρα χρειάζεται δημοκρατική ομαλότητα και σταθερότητα», λέγοντας πως «έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι την εθνική συνεννόηση την εννοούμε, και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα πράξουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει σταθερό εκλογικό σύστημα και να αλλάξει η απλή αναλογική».
Απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπει στην κυβέρνηση, είπε πως «Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες, γιατί χρειάζεται σταθερότητα», και πως σε κάθε περίπτωση «δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στον γκρεμό»! Καταλάβαμε…
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: