Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

(ΑΝΤΙ) ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ -(ΑΝΤΙ) ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ

 
Δουλειά δεν είχε ο διάβολος γαμούσε τα παιδιά του.. Με ένα tweet ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να αναφερθεί στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος. Κι από που ενεπνεύσθη το πόνημά του; Από ένα πανό που βρίσκεται έξω απο το Αττικό Νοσοκομείο.. 

Και τι αναφέρει το πανό; 

Ότι την πρώτη Ιουλίου του σωτήριου έτους 2009 η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο. Δέκα χρόνια μετά όλοι γνωρίζουν αν γράφει αν εφαρμόζεται ο νόμος αυτός. Και ο Κούλης της λατρείας εκατοντάδων χιλιάδων ηλιθίων δεσμεύεται να εφαρμόσει επιτέλους τον αντικαπνιστικό νόμο..

Κι ως εδώ όλα καλά όλ' ανθηρά. 

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο λαός αλλά ο Κούλης ασφαλώς πρέπει να το ξέρει, είναι γιατί αυτή η λύσσα κατά του καπνίσματος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όταν: 

Από το 1985 σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ για τους καρκινοπαθείς και of the record ο τότε πρόεδρος του Αντικαρκινικού Άγιος Σάββας Δοντάς (δεν ξέρω αν ο άνθρωπος ακόμη ζει) μου είχε ρητά και κατηγορηματικά δηλώσει πως για τον καρκίνο του πνεύμονα μόνον κατά 7% ενοχοποιείται το τσιγάρο και σύμφωνα με νεότερες πανευρωπαϊκές έρευνες το ποσοστό αυτό δεν έχει μεταβληθεί θεαματικά. (και μην τολμήσει κανείς να με διαψεύσει γιατί θα φάει στη μάπα κάτι έγγραφα με υπογραφές που βγάζουν μάτια) 

Επίσης όταν ο ΠΟΥ έχει στα χέρια του δυο έρευνες η μία ήταν κατά παραγγελία του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας και τη διεξήγαγε το Πανιστήμιο του Πίτσμπουργκ αν η μνήμη μου δεν με απατά και η δεύτερη απο το λοιμωδών του Παρισιού που τον διαβεβαιώνουν ότι ο παθητικός καπνιστής είναι ένας μύθος. 

Παρ' όλ αυτά ο ΠΟΥ επιμένει στην εκστρατεία του και θα διερωτάστε το γιατί και κυρίως γιατί συντάσσεται και ο Μητσοτός με την καθόλου αθώα αυτή θέση.

 Να σας πως εγώ το γιατί: Επειδή η παγκοσμιοποιημένη οικονομία σπρώχνει τον κόσμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές οι οποίες πετούν αλεργικά εξανθήματα όταν καλούνται να καταβάλλουν έξοδα περίθαλψης.. 

Θέλουν με λόγια απλά ν' ασφαλίζουν υγιεις ανθρώπους απο τους οποίους θα εισπράττουν δίχως ν' ανταποδίδουν. 

Και δυο παραδείγματα: 

Τους δημοσιογράφους για παράδειγμα δεν τους ασφαλίζουν για εγκεφαλικά και πειραγμένες καρδιές. Μα απο αυτά τα δύο φεύγουμε παρουσιάζοντας μετά τους χειρουργούς τον μικρότερο μέσο όρο ζωής. Μετά από εμάς οι πιλότοι. 
Τους οποίους οπως και όλο το το ιπτάμενο προσωπικό δεν ασφαλίζουν σε ότι έχει σχέση με το κυκλοφορικό και την κοίλη μεσοσπονδυλίου δίσκου. Γιατί; Επειδή εργάζονται υπό συνθήκες τεχνικών ατμοσφαιρικών πιέσεων μέσα σε ένα μεταλλικό σωλήνα. 

Αυτά φυσικά και δεν σημαίνουν πως το τσιγάρο δεν βλαπτει την υγεία.. Βεβαίως και τη βλαπτει σε ότι αφορά τη φραγή των αρτηριών και τις καρδιακές βλάβες..

 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.. Αυτό είναι ένα ωραίο αλλά όχι αθώο παραμύθι των ασφαλ(η)στρικών εταιριών.. Γι αυτές κόβει φλέβες ο Μητσοτός

Δεν υπάρχουν σχόλια: