Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Ρουβίκωνας: Εισβολή στο δημαρχείο Ηλιούπολης | tovima.gr
Ντου στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης.. Κανείς τους δεν λογοδοτεί ..Προσαγωγές.. 



Μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο δημαρχείο Ηλιούπολης, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με πληροφορίες διαπληκτίστηκαν με τον δήμαρχο.



Μέλη του Ρουβίκωνα προπηλάκισαν μια εκ των συνεργατών του δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου, ο οποίος ενεπλάκη με τους αγνώστους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.
Στο σημείο έσπευσε η ομάδα ΔΙΑΣ και προχώρησε σε προσαγωγές.


Σε ανάρτησή της, σε γνωστό site, του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Αναρχική Συλλογικότητα μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: Την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του δήμου Ηλιούπολης συνέβη ένα ακόμα «ατυχές» περιστατικό σε χώρο εργασίας, όταν κατέρρευσε μια γερανογέφυρα, βάρους αρκετών τόνων τη στιγμή που εργαζόμενοι στο συνεργείο οχημάτων του δήμου εκτελούσαν εργασίες απο κάτω της.

Απο τύχη δεν υπήρξε θάνατος ή τραυματισμός. Ελάχιστα ΜΜΕ έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν με το ζήτημα και αυτά ήταν κυρίως κάποιες μικρές τοπικές ιστοσελίδες. Ο δήμαρχος έσπευσε να καλύψει τον τεχνικό ασφαλείας, τον άνθρωπο που υποτίθεται ότι μεριμνά για τη σωστή συντήρηση του εξοπλισμού και την ασφάλεια των εργαζομένων του δήμου, λέγοντας ότι το ατύχημα οφείλεται σε βραχυκύκλωμα λόγω αυξημένων βροχοπτώσεων τους μήνες που πέρασαν. (…)

Κάθε θάνατος, κάθε τραυματισμός, κάθε ακρωτηριασμός, κάθε στιγμή που κατά τύχη κάποιος δεν σκοτώνεται, σημαίνει οτι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι για τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολιτικούς τους προιστάμενους, και το πιο εξοργιστικό απ΄όλα αυτά, είναι ότι κανείς από αυτούς δεν καθαιρείται, δεν ελέγχεται, κανείς από αυτούς δεν λογοδοτεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: