Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

news396b
Ανωνύμου του Έλληνος





Η Τουρκία ανέκαθεν, αλλά ιδιαιτέρως τα 15 τελευταία χρόνια αποδίδεται σε ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι ισορροπιών, που για την ώρα της βγαίνει. 

Μπορεί αύριο να την πατήσει, αν και πιστεύω ότι έχει διπλωματικό τσαγανό και θα βρίσκει πάντα με συμβιβασμούς τον δρόμο της. Η μανούβρα ή η σύγκρουση για τα F-35 και τους S-400 φαίνεται ότι περνά σε κρίσιμη φάση.  


Μπράβο στην Τουρκία, που θέλει ν’ ακολουθεί δικό της δρόμο! Μακάρι να την σπάσει χοντρά στον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό! Θα είναι θετικό βήμα για τους αγωνιζόμενους λαούς κι άσε τους ραγιάδες να αυνανίζονται με βλακώδη αντιτουρκική ρητορική.

Η Αθήνα-σημαδιακά με πρώτη φορά φαιοροζέ «αριστερά»-αντί να σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας με το ν’ ακολουθεί δικό της παράλληλο δρόμο τσαμπουκά, αντί ρε αδελφέ, να δείχνει έστω για τα μάτια του κόσμου αντιμπεριαλιστική αλληλεγγύη, που λαός-όχλος τολμά ή προσπαθεί να αγοράσει όπλα, που επιθυμεί, γίνεται λυσσασμένο μαντρόσκυλο των Αμερικάνων, να επωφεληθεί από την τιμωρία της Άγκυρας! Μια ζωή θα περιμένει.


Παρεμπιπτόντως, γιατί, ηλίθιοι πολιτικάντηδες, ηττήθηκε ο Ερντογάν χάνοντας τρεις μεγάλους δήμους της χώρας του στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Την φθορά της εξουσίας δεν την υπολογίζεται; Μετά από 25 χρόνια στο πολιτικό κουρμπέτι είναι πρώτος σε εθνικό επίπεδο. Μετά από τόσο μεγάλο εξωτερικό πόλεμο (και εσωτερικό) ύστερα από τόση γεωπολιτική βαβούρα στην ευρύτατη Μ. Ανατολή κρατά γερά, παίζει με αξιώσεις το παιχνίδι της περιφερειακής δύναμης.

Ξεχάσατε, κομματάρχες στην Γκραικυλία, τις βαρύγδουπες και συνήθεις δηλώσεις σας «άλλο δημοτικές και άλλο εθνικές εκλογές»; Είμαι σίγουρος ότι θα... τις θυμηθείτε, θα τις αναμασήσετε στις 17 Μαΐου τρέχοντος έτους!

Φυσικά βρίσκεται στην δύση το άστρο Ερντογάν! Νισάφι πια! Το θέμα είναι ότι ακόμα κρατάει! Και επειδή είσαστε παντελώς άμυαλοι, σας ενημερώνω ότι το τουρκικό πολιτικό σύστημα ετοιμάζει 3-4 ικανούς επίδοξους διαδόχους του Ερντογάν! Σας λέει τίποτα το όνομα Εκρέμ Ιμάμογλου; Ξεχνάτε ότι από την Πόλη ξεκίνησε ο Ερντογάν; Μια επιτυχημένη συνταγή πάντα είναι σε πρώτη ζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: