Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΓΙΑ


Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφήπανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2019/04/blog-post_179.html#ixzz5maXIHAxl
 Σωματεία και συνδικάτα μας καλούν σε παλαϊκή συγκέντρωση στην Αθήνα




Εργατικά σωματεία και συνδικάτα καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή την Τετάρτη, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Με το σύνθημα «1η Μάη 2012. Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Με συνδικάτα εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών», το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους μαζική συμμετοχή στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να θριαμβολογεί και «να σκύψει με σεβασμό πάνω στα ερείπια και τις στάχτες των μνημονιακών πολιτικών, για να επουλώσει τις πληγές».

 Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ετοιμασίες εργατικών σωματίων, συνδικάτων και Ομοσπονδιών για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 και ακολούθως σε πορεία προς τη Βουλή, ενώ για την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ.

Σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ, αναφέρουν πως η φετινή επέτειος της Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενωτικούς αγώνες, προκειμένου να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας. Καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει να θριαμβολογεί για την έξοδο από τα μνημόνια και να επουλώσει τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. «Η Κυβέρνηση αντί να θριαμβολογεί για έξοδο από τα μνημόνια, θα πρέπει να σκύψει με σεβασμό πάνω στα ερείπια και τις στάχτες των μνημονιακών πολιτικών για να επουλώσει τις πληγές. Ο φετινός εορτασμός για εμάς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενωτικούς αγώνες με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στο Σύνταγμα στην Αθήνα και στις 10:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη στη Θεσσαλονίκη, ενώ συγκεντρώσεις διοργανώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας. Με σύνθημα «1η Μάη 2019: Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με συνδικάτα εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών», τονίζει ότι για την αυριανή απεργία ότι Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα όλης της χώρας που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα, δίνουν μάχη για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς. Παράλληλα, αναφέρεται και πάλι «στην συνδικαλιστική μαφία» της ΓΣΕΕ και την προσπάθεια να «νομιμοποιηθεί η απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στις γραμμές των συνδικάτων». Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη την 1η Μάη, στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, να εκφραστεί ένα ενωτικό μαχητικό ρεύμα με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που αντιδρούν στα φαινόμενα εκφυλισμού.

 ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Εργατική πρωτομαγιά 2019 - Μπορούμε χωρίς μνημόνια, λιτότητα, ευρώ - Μέτωπο ανατροπής ΤΩΡΑ Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει για άλλη μια φορά τους Λαούς να βρίσκονται κάτω από το συνεχή φόβο των πολεμικών σχεδιασμών του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των δορυφόρων του. Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει άλλη μια φορά τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να στενάζουν κάτω από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Γι αυτό Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφήπανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού. Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2019/04/blog-post_179.html#ixzz5maXIHAxl Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2019/04/blog-post_179.html#ixzz5maXAQMdX

Δεν υπάρχουν σχόλια: