Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΔΕΚΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΈΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΩ


 Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι έξη το ξυδόλαδο..




Την απογείωση της κοροϊδίας, μετά από την απογείωση της φοροληστείας προς τον λαό και το τσεκούρι σε κάθε λογής δαπάνες για τις ανάγκες του, που κατέγραψαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, 


σηματοδοτεί ο κουρνιαχτός που προσπαθεί από χτες να σηκώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τα θηριώδη πλεονάσματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς, τα οποία ξανά τις προάλλες δεσμεύτηκε ότι θα διατηρήσει πλάι στα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα, ως τάχα βάση για τη «σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών της μνημονιακής περιόδου προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σε μια αποθέωση της λογικής τού «δέκα σου παίρνω, ένα σου δίνω», όσο και της αναδιανομής της φτώχειας που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως... κοινωνική πολιτική, οι κυβερνητικές διαρροές έλεγαν ξανά χτες ότι σχεδιάζονται τα παρακάτω:

-- Η λεγόμενη μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχος από το 22% στο 20%. Δεν έλεγαν βέβαια ότι το «αντίμετρο», αν τελικά εφαρμοστεί, θα έρθει να κουμπώσει με την προνομοθετημένη κατακρεούργηση του αφορολόγητου ορίου.
Ετσι, στην περίπτωση μισθωτού ή συνταξιούχου (χωρίς προστατευόμενα παιδιά) με εισόδημα 8.500 ευρώ - αφορολόγητο μέχρι φέτος - από το 2020 με συντελεστή 22% θα επιβάλλεται φόρος ύψους 620 ευρώ το χρόνο. «Εναλλακτικά», στην περίπτωση που εφαρμοστεί το «αντίμετρο» που διαφημίζει η κυβέρνηση με μείωση του συντελεστή από 22% στο 20%, η επιβάρυνση στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα φτάνει στα 450 ευρώ.

-- Λόγος γίνεται ακόμα για κάποιες μειώσεις στο ΦΠΑ, ενδεχομένως με μετατάξεις εμπορευμάτων από τον υψηλό συντελεστή (24%) στο 13%.

Θυμίζουμε ότι το 2016 η κυβέρνηση προχώρησε στην αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ (24% από 23%) και μάλιστα σε συνδυασμό με τις μετατάξεις εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης στον υψηλό συντελεστή, καθώς και σε μια σειρά από ανατιμήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

-- Στο κάλπικο παιχνίδι «παίζουν» και οι «διορθωτικές κινήσεις» στα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ. Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των προσεχών «αξιολογήσεων» θα εξεταστεί το ζήτημα της αναθεώρησης των αντικειμενικών τιμών, που με τη σειρά τους αποτελούν τη βάση υπολογισμού για τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ.
-- Τέλος, ο εμπαιγμός έχει και συνέχεια, με την πρόταση για επαναφορά της έκπτωσης φόρου 1,5% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης τυχόν επιπλέον οφειλής που βεβαιώνεται στα εκκαθαριστικά της Εφορίας. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκπτωση ίσχυε μέχρι το 2015, για να καταργηθεί στη συνέχεια και να επανέλθει τώρα με τη μορφή του λεγόμενου «αντίμετρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: