Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


povertyΑυστρία: Ενάμιση εκατομμύριο πολιτες απειλούνται εξ αιτίας της φτώχειας να βρεθούν στο δρόμο και στη περιθωριοποίηση ..


Κι ο αριθμός των αστέγων στην Αγγλία αυξήθηκε κατά 165%


Πάνω από 1,5 εκατομμύριο, συγκεκριμένα 1.512.000 (ποσοστό 17,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας), ήταν ο αριθμός των ανθρώπων στην Αυστρία οι οποίοι το 2018 διακινδύνευαν από φτώχεια η περιθωριοποίηση, όπως καταγράφουν τα νέα στοιχεία της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο αριθμός έχει μειωθεί μέσα στα προηγούμενα δέκα χρόνια κατά 187.000 πρόσωπα, ενώ οι άνθρωποι που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικής περιθωριοποίησης είναι οι για μακρό χρονικό διάστημα άνεργοι, οι αλλοδαποί, οι πολύτεκνες οικογένειες, όπως και πρόσωπα σε μονογονεϊκή οικογένεια.

 Από τους 1.699.000 (ποσοστό 20,6% στο σύνολο του πληθυσμού) που διακινδύνευαν το 2008 στην Αυστρία από φτώχεια και περιθωριοποίηση, στο 1.512.000 (ποσοστό 17,5%) το 2018, έχει επιτευχθεί έως σήμερα μία μείωση κατά 187.000 πρόσωπα. Αυτά συμβαίνουν στην Αυστρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου έχουν συγκυβερνήσει σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι και – εσχάτως – ακροδεξιοί. Οι αριθμοί της φτώχειας, της ανέχειας, των αστέγων και της κοινωνικής περιθωριοποίησης είναι ενδεικτικοί του που οδηγεί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και πόσο κάλπικες είναι οι διακηρύξεις της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων (δεξιών και αριστερών) για «καταπολέμηση της φτώχειας» και «κοινωνική συνοχή».

Το φωτογραφικό αφιέρωμα της εφημερίδας Independent είναι αποκαλυπτικό. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Ο καπιταλισμός έχει μετατρέψει σε δυστυχία την ζωή των απλών ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα.

Η στέγαση που είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων προβάλει σαν μια πολυτέλεια. Χιλιάδες κοιμούνται στους δρόμους, στα πάρκα, κάτω από γέφυρες, στους σταθμούς του Μετρό, στα πεζοδρόμια,όπου βρουν, χιλιάδες οικογένειες φιλοξενούνται, άλλες τόσες έχουν μόνο προσωρινή κατοικία.

Μέσα σε όλους αυτούς χιλιάδες παιδιά μένουν πίσω στα μαθήματα και στην εξέλιξή τους μην ξέροντας που θα τους ξημερώσει. Ο αριθμός των ανθρώπων που κοιμούνται εκτός σπιτιού αυξήθηκε κατά 165% από το 2010 στην Αγγλία

 Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που κοιμήθηκαν εκτός στεγασμένου χώρου για μια νύχτα το φθινόπωρο του 2018 υπολογίζεται ότι ήταν 4677 άτομα, 2.909 περισσότερα ή αύξηση 165% από το 2010 όταν το σύνολο ήταν 1.768.
Πάνος Αλεπλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: