Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΝΕΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ


venezuela 2 Πυρά ελεύθερου σκοπευτή στις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης.. Αμετανόητοι οι μισθοφόροι..



Νέο σαμποτάζ στην ηλεκτροπαραγωγή σημειώθηκε στη Βενεζουέλα, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές της χώρας να μείνουν και πάλι στο σκοτάδι.


Το δίκτυο ηλεκτροδότησης λειτουργούσε περιοδικά στο Καράκας και σε άλλες περιοχές της Βενεζουέλας, λόγω του νέου σαμποτάζ στον υδροηλεκτρικό σταθμό «Σιμόν Μπολιβάρ» στο Γκούρι, στη νότια Βενεζουέλα, ο οποίος παράγει το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Σύμφωνα με τον Νικολάς Μαδούρο, η πυρκαγιά που ξέσπασε στους μετασχηματιστές του εργοστασίου, προκλήθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή, ο οποίος στόχευσε τις εγκαταστάσεις του σταθμού. Ο πρόεδρος της χώρας έκανε λόγο για «την πιο σοβαρή τρομοκρατική επίθεση στην Ιστορία της Βενεζουέλας».

 Όπως σημείωσε το προσωπικό της «Corpoelec», εργάζεται για την αντικατάσταση των καμμένων μετασχηματιστών, ενώ το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα σε συντονισμό με τις διωκτικές αρχές έχουν αναλάβει τις εύρυνες για τον εντοπισμό του σαμποτέρ.

Ήδη, σύμφωνα με τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στο 80% της χώρας, ενώ ο Ν. Μαδούρο, κήρυξε και τη σημερινή ημέρα «τεχνική αργία», με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να παραμένουν κλειστά.

Σαν έτοιμος από καιρό, ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ στη χώρα, αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό, έσπευσε να καλέσει σε νέες διαδηλώσεις «διαμαρτυρίας» για την υποτιθέμενη «κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας».
Πηγή Ατέχνως

Δεν υπάρχουν σχόλια: