Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Των ..αποκαλυπτηρίων συνέχεια: Η επιστράτευση ηγετικών στελεχών για την υπεράσπισή τους παράγει τραγελαφικά αποτελέσματα.. Πρόκειται πλην όλων των άλλων και περί κρετίνων..



Συνεχίζονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, τα... αποκαλυπτήρια της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.


Με την κατάθεση του πεθερού του χρυσαυγίτη Καστρινού ανατράπηκαν όσα ο ίδιος δήλωνε για τη συμμετοχή του στο τάγμα εφόδου στη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω ήταν ένα από τα μέλη της ναζιστικής συμμορίας και τον έχουν αναγνωρίσει μάρτυρες που υπέστησαν την επίθεση. Ο ίδιος, κατά την πάγια τακτική των χρυσαυγιτών, αρνείται ότι έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή και όλες τις κατηγορίες.

Ο πεθερός του κατέθεσε ότι ο Καστρινός βγήκε οικογενειακά με το αμάξι για βόλτα στον Πειραιά και έπεσε τυχαία στη «συμπλοκή μελών του ΠΑΜΕ με κάποια άλλα άτομα (...) κατέβηκε από το αυτοκίνητο να δει τι συμβαίνει από μακριά (...) αλλά φύγανε αμέσως και επέστρεψαν σπίτι κατά τις 10.30 μ.μ.». Οταν η Πολιτική Αγωγή των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ τον ρώτησε αν γνωρίζει τι έκανε ο γαμπρός του μετά τις 11 μ.μ., απάντησε ότι δεν έχει γνώση. Θυμίζουμε ότι η δολοφονική επίθεση έγινε κατά τις 12 τα μεσάνυχτα. Σημειωτέον, ο Καστρινός προβάλλει ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο: Λέει ότι ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαιναν συγγενικά του πρόσωπα, να πάνε για... ποτάκι στο Τουρκολίμανο, περί τις 11.30 μ.μ., επί της Λ. Δημοκρατίας ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω των επεισοδίων και κατέβηκε να δει τι έγινε...

Αξίζει να υπογραμμιστεί για μια ακόμα φορά ότι η επιστράτευση στελεχών από την ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης για τους υπόδικους χρυσαυγίτες βουλευτές συνεχίζει να παράγει τραγελαφικά αποτελέσματα και να τους εκθέτει ακόμα περισσότερο.


Ενδεικτική είναι και η κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Ηλιόπουλου, Αλέξανδρου Γέροντα, τραυματία της επίθεσης στο Ηράκλειο Αττικής, με δύο νεκρούς χρυσαυγίτες.
Ο Αλ. Γέροντας, υψηλόβαθμο στέλεχος και ταυτόχρονα υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, όπως ο ίδιος δήλωσε, κι αυτός ούτε λίγο ούτε πολύ «δεν ήξερε - δεν άκουσε» για τις σχετικές διαδικασίες στο εσωτερικό της ναζιστικής οργάνωσης, με βάση το καταστατικό που επικαλείται η ηγεσία της. Κατέθεσε ότι στη Χρυσή Αυγή υπάρχουν υποστηρικτές και κάποια μέλη επιτροπής (!), στην ουσία όποιος θέλει γίνεται μέλος και τούμπαλιν, όποιος θέλει βγαίνει και όποιος θέλει μπαίνει στη ναζιστική οργάνωση, ενώ όσα μέλη υπάρχουν αρέσκονται σε αθλοπαιδιές (!), όπως χαρακτήρισε τις φωτογραφίες που έχουν δει τη δημοσιότητα με τις στρατιωτικές εκπαιδεύσεις μελών...

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει καμιά σχετική εγκύκλιο της Χρυσής Αυγής περί «απαρέγκλιτης πίστης και υπακοής στην ιεραρχία του στρατιωτικού δόγματος». Αποκορύφωμα της συνειδητής προσπάθειας να θολώσει τα νερά ήταν η αναφορά του ότι η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να υμνεί ξένους ηγέτες, γιατί «θα αναιρούσε τον δικό της εθνικισμό».

 Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «αποκλείεται» να υπάρχει πρωτοσέλιδο της Χρυσής Αυγής με φωτογραφία του Χίτλερ και ότι δεν υπάρχουν στελέχη της Χρυσής Αυγής που τάσσονται φίλα στο ναζισμό ή έχουν ναζιστικά σύμβολα - κι ας έχουν παρουσιαστεί εκατοντάδες στο δικαστήριο, στη διαδικασία των εγγράφων. Οσο για τους ύμνους του ναζιστή βουλευτή Κασιδιάρη για τον Χίτλερ τη μέρα των γενεθλίων του σε σχετικό άρθρο, ανέφερε: «Γενικά μιλάμε για την Ιστορία. Εχουμε μιλήσει και για τον Λένιν»! Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το τατουάζ «Sieg Heil» του Ηλιόπουλου, είπε «Τι γλώσσα είναι αυτό;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: