...ΣΑΝ ACCOUNT EXECYTIVE ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ !!!
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τις μπίζνες του
κεφαλαίου και σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια διαφήμισε ο Αλ. Τσίπρας την Παρασκευή και στη Ρουμανία, όπου είχε διμερή συνάντηση με την Ρουμάνα ομόλογό του, Βιόριτσα Ντάντσιλα, ενώ το απόγευμα συμμετείχε στις εργασίες της 7ης Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ρουμανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας.
Οπως είπε ο πρωθυπουργός, στόχος της κυβέρνησής του είναι να αυξηθούν οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές, οι ελληνικές «επενδύσεις» στη Ρουμανία και οι ρουμανικές στην Ελλάδα. Εστίασε επίσης στις λεγόμενες περιφερειακές εξελίξεις, υποστηρίζοντας ότι η περιφερειακή «συνεργασία» ενισχύεται μέσα από τα τριμερή, τετραμερή και πολυμερή σχήματα που «συμβάλλουν» και στην «ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών», ενώ σημείωσε πως η συμφωνία των Πρεσπών δίνει μια «ιδιαίτερη δυναμική» στα Βαλκάνια και «αναδεικνύει ένα μοντέλο συνεργασίας», και για τα επόμενα επικίνδυνα βήματα της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης».
Σε ένα τέτοιο φόντο, χαρακτήρισε κρίσιμο το θέμα της περιβόητης «διασυνδεσιμότητας», βάζοντας στόχο να υλοποιηθούν «μεγάλα πρότζεκτ» στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο, στις επικοινωνίες και την Ενέργεια, παραπέμποντας σε σχέδια π.χ. για τη διασύνδεση του Αιγαίου με τη Μαύρη Θάλασσα, ή τον οδικό άξονα X (Θεσσαλονίκη - Σκόπια - Βελιγράδι).
Την Τρίτη στα Σκόπια
Κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, ο Αλ. Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του Ζ. Ζάεφ, μετά το πέρας της οποίας θα υπάρξει συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας. Ακολούθως, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής, Τ. Τζαφέρι, ενώ το απόγευμα Τσίπρας και Ζάεφ θα συμμετάσχουν σε «επιχειρηματικό φόρουμ».
Τους στόχους κυβέρνησης και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της Ενέργειας περιέγραψε με σαφήνεια και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, ο οποίος μιλώντας την Παρασκευή στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», στάθηκε στις «διασυνδέσεις στον τομέα του φυσικού αερίου, με την προοπτική δημιουργίας αγωγού που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τη Βόρεια Μακεδονία», την «ενίσχυση της ηλεκτρικής διασύνδεσης που υπάρχει ήδη αλλά μπορεί να γίνει μεγαλύτερη» και την «επανεκκίνηση τροφοδοσίας του παλιού αγωγού πετρελαίου με πετρέλαιο από την Ελλάδα», προσθέτοντας πως «πέρα από τις διασυνδέσεις που θα φέρουν μεγάλο όφελος και στις δύο πλευρές, υπάρχει περιθώριο και για άμεσες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα από ελληνικές επιχειρήσεις».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου