Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

O ΣΕΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΩΣΜΟΣ


Ευγένιος Ανδρικόπουλος 


Μας έσπρωξαν σε ταξίδι αγνώστου προορισμού και μονής διαδρομής. Δίχως επιστροφή. Προσχεδιασμένα, προμελετημένα και με ακρίβεια γεωμετρική.

Από τις υποδόριες και αδιαφανείς συναντήσεις του Παπανδρέου με τον Στρος Καν που υποδείκνυαν την κερκόπορτα εισβολής του ΔΝΤ, ως την άθλια και αντισυνταγματική υπογραφή των μνημονίων παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας.

Κι από την απαξίωση του δημόσιου πλούτου για να βγει αυτός εύκολη λεία στους πάγκους των διεθνών λαϊκών αγορών, ως τη λεηλασία της εργασίας και των εισφορών του λαού.


Βήμα το βήμα, της Γερμανικής χήνας όμως.

Κι αν ακόμη πλανιέται στο σύμπαν του λαού ένα αναπάντητο γιατί, η απάντηση αναδεικνύεται αυταπόδεικτα με την μαύρη τρύπα που αφήνει στη θέση της Ντόϋτσε Μπανκ, η σύγκρουσή της με τον παγκόσμιο τοκογλυφικό μετεωρίτη.

Τρέχουν τώρα ασθμαίνοντας να την τσιμεντάρουν οι Γερμανοί με συγχωνεύσεις.. Αλλά δεν θα προκάμουν όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης, παρά το ότι η συγκεκριμένη τράπεζα ρούφηξε δεκάδες δις από την λεηλασία της Ελλάδας.

Με τους νεοέλληνες ;όμως να βαφτίζουν την πείνα περηφάνια. Σαν τους κιοτήδες. Και να μην κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα από το 2010 ως το άπειρο. Κάτι που αν συνέβαινε θ αποκάλυπτε πως ο βασιλιάς ήταν γυμνός και ό,τι τον περιέβαλε ήταν μια διάφανη φούσκα.

Έτσι ο σεισμός θα έφερνε σωσμό..

Δεν το αξίζαμε όμως. Ούτε και τότε μα μήτε και τώρα.

Κι όχι γιατί ζυμωνόμαστε στο ξεφούρνισμα του Μητσοτάκη.. Ένα ακόμη ελεεινό ανδράποδο της άρχουσας τάξης είναι. Αλλά γιατί μειωμένου του καρβελιού μειώνεται και το ειδικό μας βάρος. Κάποιοι το λένε και αξιοπρέπεια.. Το άλλοτε περιέχον από το περιεχόμενό μας.. Αυτό που παγκοσμίως είναι γνώρισμα λαού και όχι όχλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: