Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΒΟΥΛΗ :


 Στριπτ-τιζ της νομοθετικής εξουσίας στα θέλω της ολιγαρχίας που κατ' οικονομία και καθ' υπαγόρευση καλούνται επενδυτές.. Ποιοι; Αυτοί που θα βυζαίνουν κρατικό χρήμα γιατί το χέρι τους στη τσέπη το βάζουν μόνο για να ξύσουν τ' @ρχίδι@ τους..




Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Εταιρικοί μετασχηματισμοί και εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου με τις διατάξεις της Οδηγίας 2014/55/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 για την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημόσιων συμβάσεων».


Είναι ενταγμένο στο «φιλοεπενδυτικό κλίμα» που θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση και προβλέπει διευκολύνσεις για την πιο γρήγορη συγχώνευση εταιρειών, αλλαγή μορφής, αποσχίσεις, συνολικά αυτά που χρειάζονται για να «διευκολυνθεί» η αντικειμενική τάση για τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου.

Εξάλλου, συμπληρωματικά σε αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή για το νομοσχέδιο, ανακοίνωσε και νέα φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις με νομοσχέδιο «μέσα στο επόμενο δίμηνο», όπως είπε.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλωσόρισαν το νομοσχέδιο, με τον εισηγητή της πρώτης, Χ. Αθανασίου, να «χαιρετίζει», όπως είπε, από τα άρθρα του νομοσχεδίου μέχρι τις νομοθετικές του βελτιώσεις. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή το καταψήφισε, με τον ειδικό της αγορητή, Ηλ. Παναγιώταρο, να ζητάει ως «πραγματικό κίνητρο» για την επιχειρηματικότητα τη «μείωση της υψηλής φορολογίας των επιχειρήσεων».

Στον αντίποδα, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, δήλωσε την καταψήφιση του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι «με αυτήν τη νομοθετική παρέμβαση η κυβέρνηση θέλει να συμβάλει ακόμα περισσότερο από ό,τι σήμερα στην ευελιξία, έτσι ώστε να μπορούν να συγχωνεύονται, να αλλάζουν μορφή οι επιχειρήσεις, κατά κύριο λόγο, και δευτερευόντως να μειωθούν η γραφειοκρατία και το κόστος των επιχειρήσεων».

Σημείωσε ότι «αυτή η διαδικασία συγκέντρωσης του κεφαλαίου έχει παράλληλα και τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις». Ανέφερε ως παράδειγμα τις αναδιαρθρώσεις που ετοιμάζονται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την απόσχιση των τμημάτων των «κόκκινων» δανείων, όπως σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς, ώστε να συγκεντρωθούν αυτά στα χέρια των λεγόμενων funds, διαδικασία που θα συνοδευτεί με τουλάχιστον 10.000 απολύσεις εργαζομένων αλλά και μεγαλύτερη επίθεση στη λαϊκή στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: