Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΟΚΑΛΑ..


 ..ΑΡΠΑΖΕΙ ΨΑΧΝΟ...



Συνεχίζει να προκαλεί το λαό η κυβέρνηση, επιχειρώντας να φιλοτεχνήσει το προφίλ του... φίλου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που εδώ και μια τετραετία έχει ισοπεδώσει με την πολιτική της.


Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε χτες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου, που βάζει στο «γύψο» τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αφήνοντας στην ευχέρεια του εκάστοτε υπουργού τη διαμόρφωση των μισθών με γνώμονα τι «σηκώνει» η καπιταλιστική οικονομία, συνιστά μια «εμβληματική πρωτοβουλία» για το λαό, επαναλαμβάνοντας και όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί ενίσχυσης τάχα του λαϊκού εισοδήματος.

Φυσικά, δεν είπε ούτε λέξη και ως προς το αίτημα για κατώτερο μισθό 751 ευρώ, ενώ την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων την παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες της συνταγματικής αναθεώρησης, όπου η κυβέρνηση «έχει καταθέσει σχετική πρόταση».

Επικαλέστηκε την αύξηση του κατώτατου μισθού - που εξανεμίζεται απ' την κλιμακούμενη φορολεηλασία και από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική - ως απόδειξη της υποτιθέμενης προσήλωσης της κυβέρνησης «στη μάχη για την ανάκτηση της εργασίας», ενώ για να ενισχύσει τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ, έφτασε να παρουσιάσει την εφαρμογή του νόμου Βρούτση ως την απόδειξη... των δύο αντιπαρατιθέμενων τάχα σχεδίων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Κατά τα λοιπά, ο Δ. Τζανακόπουλος πανηγύρισε για τις αντιλαϊκές επιδόσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως «η έξοδος στις αγορές επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο λοιπόν ότι η χώρα όχι μόνο έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πλέον είναι και πόλος έλξης για το επενδυτικό κοινό το οποίο διαβλέπει τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας», ανέφερε, κρύβοντας φυσικά ότι η Ελλάδα έγινε πόλος έλξης επενδυτών εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, που καρατόμησε εργασιακά δικαιώματα και με συνέπεια υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.

Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό διέψευσε τις κατηγορίες Καμμένου για απόπειρα του πρωθυπουργού να τον «εξαγοράσει» λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός δεν είχε κανέναν λόγο να προχωρήσει σε προτάσεις πολιτικής συναλλαγής». Ωστόσο, τέτοιο «άρωμα» είχαν οι έμμεσες αναφορές του στη δυνατότητα παράκαμψης του κανονισμού της Βουλής ώστε να διατηρούνται κοινοβουλευτικές ομάδες των οποίων οι βουλευτές προσχωρούν σε άλλα κόμματα ή ανεξαρτητοποιούνται, στο φόντο και των καταγγελιών Καμμένου περί προσπάθειας διάλυσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Οπως είπε, «η πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι ούτε ηθικά ούτε πολιτικά ορθό να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων, τα οποία στη διαδικασία των εθνικών εκλογών έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στο εθνικό Κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: