Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ


news391d Ανωνύμου του Έλληνος


Κοιτάξτε τί γίνεται με την συνενοχή του όχλου στην Βραζιλία, που δεν θυμάμαι πόσες «Ευρώπες» είναι σε έκταση και πλούτο!  

Βγαίνει ο Λούλα και σε 10 χρόνια η αχανής εξαθλιωμένη χώρα αναγεννάται. Ανεβαίνει το βιωτικό επίπεδο και μειώνεται η ανεργία, περιορίζεται ο αναλφαβητισμός, γίνεται μεγάλη και αποτελεσματική προσπάθεια αξιοποίησης του πλούτου για τον λαό της. 


Και όταν είναι να κάνει το επόμενο άλμα στην προκοπή η χώρα, καταπίνουν οι εκεί προοδευτικές δυνάμεις την καραμέλα της αστικής τάχα συνταγματικής τάξης. Δυο θητείες μόνο μπορεί να κάνει ο Πρόεδρος και ο Λούλα βάζει μια χαζομούνα μαριονέτα στην προεδρική θητεία, ώστε να ξανάρθει τάχα συνταγματικά, νόμιμα άλλη μια δεκαετία. Αμ δε που θ’ άφηνε ο Ιμπεριαλισμός! Τους δίπλωσαν σε κόλλα χαρτί οι Αμερικάνοι και οι ντόπιοι πράκτορές τους. Ο ίδιος όχλος, που επευφημούσε τον Λούλα έφερε το φασιστοειδές για πρόεδρο!

Η ανοησία στο μεγαλείο της! Παίρνεις την κυβέρνηση, στήνεις την εξουσία σου και την παραδίδεις σε μια δεκαετία στους εχθρούς σου; Γυρίζεις τα πάνω κάτω για να την κρατήσεις και να την στεριώσεις. Αλλάζεις το αστικό Σύνταγμα! Άσε, που αφότου κερδίζεις τον προεδρικό θώκο οικοδομείς σιγά-σιγά και αποφασιστικά πανίσχυρες δομές και διάδοχες καταστάσεις. Άκου εκεί, ευαισθησίες... δημοκρατικές!

Σε χώρες πρώην μπανανίες, που μετά το 1500 οι Ευρωπαίοι και τα αποβράσματά τους τούς πίνουν το αίμα με το μπουρί! Αν η επανάσταση, η κάθε ταξική και προοδευτική αλλαγή, δεν μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό της και να αυγαταίνει, το ίδιο βίαια όπως και έγινε, καλύτερα να λείπει!


Αυτά γίνονταν στην εποχή του ανθρώπου. Τώρα είμαστε στου πιθήκου και ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο έχουν γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος, ο δυνάστης της ανθρωπότητας. Για αυτό εμείς, οι τελευταίοι άνθρωποι και επαναστάτες είμαστε με αφορμή την Βραζιλία, την Βενεζουέλα, την ίδια την αποικία, όπου ζούμε, βαθιά πικραμένοι και παραμιλάμε! Γιατί αργείς πατέρα Πόλεμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: