Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ



 Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό ή μήπως τον απόλυτο εξευτελισμό του λαού.. Την ίδια στιγμή που προβεβλημένοι συστημικοί οικονομολόγοι των εποίκων μιλούν δημόσια για λεηλασία του Ελληνικού λαού, οι εγχώριοι παρακεντέδες των τοκογλύφων μας παίρνουν νέα μέτρα για το φέρετρο όσων απόμειναν..



Σήμερα, Τετάρτη, δημοσιοποιείται η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του «ενισχυμένου εποπτικού πλαισίου», του «μεταμνημονιακού μνημονίου», με τις διαδοχικές ανά τρίμηνο «αξιολογήσεις» που προβλέπονται για την περίοδο τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Η διάλυση της όποιας δικαστικής προστασίας στην πρώτη κατοικία, οι διαδικασίες για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, συνολικά η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους ως η άλλη πλευρά του νομίσματος της αντιλαϊκής επίθεσης, αποτελούν ορισμένα μόνο από τα 16 «προαπαιτούμενα» της δεύτερης «αξιολόγησης» που θα βρεθούν στο μενού.

«Υπερπλεόνασμα» αντιλαϊκών μέτρων και φοροληστείας
 
«Ενα το κρατούμενο» βέβαια είναι η επίτευξη των στόχων για τα «πρωτογενή πλεονάσματα» (3,5% του ΑΕΠ), που θα συνεχίζει να αποτελεί μόνιμο «προαπαιτούμενο» και στις επόμενες «αξιολογήσεις», γεγονός βέβαια που προϋποθέτει τη μονιμοποίηση των μέτρων της φοροληστείας απέναντι στο λαό και της κατακρεούργησης των κοινωνικών δαπανών.

Η επιβράβευση της αντιλαϊκής πολιτικής για τα «πλεονάσματα» αναμένεται να συνδυάζεται με παρατηρήσεις αναφορικά με τις «δημοσιονομικές επιβαρύνσεις» από δικαστικές αποφάσεις, όπως για αναδρομικά σε μισθούς και συντάξεις. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα βρίσκεται μόνιμα στην ατζέντα, με προοπτική να «αναβαθμιστεί» σε επόμενες «αξιολογήσεις» σε νέα «προαπαιτούμενα» - ισοδύναμα αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να αναπληρωθούν οι «απώλειες» στους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: