Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΚ


Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ο Συνήγορος του Πολίτη «επισφραγίζει» την ΕΔΕ για τους 8 αστυνομικούς - Media Επιβεβαιωτική παρέμβαση του συνήγορου του πολίτη για την ΕΔΕ κατά των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση




Ένα ακόμη βήμα πιο κοντα στην απονομή Δικαιοσύνης: Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την ΕΔΕ εις βάρος των οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμου του Ζακ Κωστοπουλου, το οποίο παρουσιάζει αποκλειστικά σήμερα το News 24/7, επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία προχώρησε άψογα και άρα το θέμα πηγαίνει πλέον στο πειθαρχικό της Αστυνομίας, το οποίο και θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες ποινές.


Το πόρισμα ειδικότερα επιβεβαιώνει ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ, η οποία έγινε στον αναγκαίο χρόνο και με σεβασμό στα δικαιώματα των πειθαρχικά ελεγχόμενων και διωκώμενων προσώπων.

Ως εκ τούτου ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά να του αποσταλεί η απόφαση του αρμοδιου πειθαρχικού οργάνου.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.

Σημειωτέον ότι είθισται, όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά να την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία της Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι έχει διαταχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη Προκαταρκτική Διοικητική Έρευνα για διαρροή δημοσίου εγγράφου λόγω της αποκάλυψης του News 24/7 για το περιεχόμενο της ΕΔΕ, προφανώς κατόπιν πιέσεων του συνηγόρου των οκτώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: