Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΤΣΙΡΚΟ


 Αδιανόητη εικονα.. Παιχνίδια με τους θεσμούς (κανονισμός της βουλής) για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων..




Σε προσπάθεια να διασωθεί ο Πάνος Καμμένος και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ επιδίδεται τώρα η κυβέρνηση. 



Τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετές ημέρες σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής επιβεβαίωσε σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος ν' ανοίξει το σχετικό διάλογο, με το προεδρείο της Βουλής να προχωρεί άμεσα τις διαδικασίες, παρά το γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Ολομέλεια η δεύτερη πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών:

Η συζήτηση και ψήφιση έως την επόμενη Πέμπτη του πρωτοκόλλου εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το σκεπτικό αυτής της κίνησης είναι πως τίθεται πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που έχουν συμμετάσχει στις προηγούμενες εκλογές, φωτογραφίζοντας ευκρινώς τόσο τους ΑΝΕΛ όσο και το Ποτάμι, του οποίου ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα έχει διαλυθεί μετά τις αποχωρήσεις των Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Αμυρά.

Ο κ. Καμμένος εξακολουθεί πάντως ν' αποτελεί πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, καθώς σε σημερινή συνέντευξή του στον Σκάι έστειλε νέα μηνύματα προς την πλευρά του Μαξίμου. Είναι δε χαρακτηριστικό πως «απείλησε» ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει... παρέλαση την 25η Μαρτίου εάν συνεχίσει ο Αλέξης Τσίπρας να φέρεται με τον ίδιο τρόπο σ' εκείνον και το κόμμα του.

Προς τούτο, μάλιστα, υποστήριξε ότι εκείνος ήταν που είπε στον Αριστείδη Φωκά να... πιει την γκαζόζα στο κυλικείο της Βουλής την ώρα της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ, προκειμένου ακριβώς να προειδοποιήσει τα κυβερνητικά στελέχη για τη στάση του.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Άμυνας συντηρεί το μέτωπο με τον Νίκο Κοτζιά, προβλέποντας μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών θα οδηγηθεί στη φυλακή μετά τις καταγγελίες του για το κύκλωμα που χορηγούσε παράνομες βίζες με εταιρείες συμφερόντων του Τζορτζ Σόρος. Επίσης, κάλυψε απόλυτα τον Παύλο Πολάκη για τη χυδαία συμπεριφορά του, τονίζοντας πως «είναι φίλος του».

 Σαφείς αποστάσεις από τον κ. Καμμένο πήρε, την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αν και μίλησε για μια έντιμη και ειλικρινή κυβερνητική συνεργασία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που κράτησε τέσσερα χρόνια, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, προβαίνει σε υπερβολικές και άδικες δηλώσεις. Πάντως, και εκείνος κάλυψε απόλυτα τον κ. Πολάκη, υποστηρίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και συνολικά η κυβέρνηση δέχονται επιθέσεις από μιντιακά συγκροτήματα.

Τέλος, σε ό, τι αφορά στις πλειοψηφίες στη Βουλή και τις ονομαστικές ψηφοφορίες στα νομοσχέδια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως το πρόβλημα δεν το έχει η κυβέρνηση, καθώς είναι ισχυρή η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε πρόσφατα, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο διεύρυνσής της με ανεξάρτητους βουλευτές που θα προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπαινίχθηκε χθες ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι «προσώρας αυτή είναι η σύνθεση της Βουλής». Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: