Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ


 Οι εγχώριοι Γκαιμπελίσκοι για τον υποκατώτατο μισθό.. Όσο παχύτερο και λιπώδες είναι το ψέμα τόσο πιο εύπεπτα θα τρώγεται..




Να αναζωπυρώσει κάλπικες προσδοκίες στο λαό επιχειρεί η κυβέρνηση μπροστά στις εκλογές, με τον πρωθυπουργό να δίνει τον τόνο, τόσο με άρθρο του στον «Economist» όσο και με τη χτεσινή του ομιλία στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προτάσσοντας την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου, που απαγορεύει τη συλλογική διαπραγμάτευση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού

Μιλώντας για το «εξαιρετικά σημαντικό για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα έργο» που έχουν μπροστά τους, με τις «μεγάλες θεσμικές και κοινωνικές τομές», επανέφερε το μύθο της «δίκαιης ανάπτυξης», στην οποία ενέταξε και τους «πρωταγωνιστικούς ρόλους» που αναλαμβάνει για τις ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις στα Βαλκάνια. Μιλώντας για τη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών, που προωθεί τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και γι' αυτό κρατάει ολοζώντανα τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, είπε ότι σηματοδοτεί «το πέρασμα σε μια νέα εποχή συνεργασίας, αλληλεγγύης και φιλίας στα Βαλκάνια. Αλλά και την ήττα του εθνικισμού».

Στο ίδιο πνεύμα και το άρθρο στον «Economist», όπου ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους επιχειρηματικούς ομίλους και διαφημίζοντας το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης, λέει ότι η Ελλάδα «βρίσκει ξανά βηματισμό, η κανονικότητα έχει επιστρέψει και η κοινωνία έχει λόγο να αισιοδοξεί ξανά». Ολα αυτά φυσικά τα πιστώνει στην κυβέρνησή του, που δήθεν «πορεύτηκε με κριτήριο την έξοδο από την κρίση και τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας» - αυτής της πλειοψηφίας που πλήρωσε ακριβά το μάρμαρο της καπιταλιστικής κρίσης και συνεχίζει να το πληρώνει, καθώς ούτε μισός μνημονιακός νόμος δεν έχει καταργηθεί.

Παρουσιάζει επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ως το «αντίπαλο δέος στην ακροδεξιά», ενώ μέχρι προχτές μοιραζόταν κυβερνητικές καρέκλες για 4 χρόνια με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ. Και την ίδια στιγμή που βρίσκει νέους συνοδοιπόρους στο «προοδευτικό μέτωπο» με διάφορες αντιδραστικές φιγούρες, ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα στην προκειμένη συνθήκη δεν αποτελεί κομμάτι αυτού του προβλήματος. Αντιθέτως, αποτελεί το αντίπαλο δέος. Εδώ, μια προοδευτική κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να διασφαλίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, να αποκαταστήσει αδικίες έναντι των πολλών, να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης», ανέφερε, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εφαρμόζει όλο το αντεργατικό μνημονιακό οπλοστάσιο και κρατά διπλά εγκλωβισμένους χιλιάδες πρόσφυγες κάτω από άθλιες συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου.

Από το άρθρο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, με τον Αλ. Τσίπρα να επαναλαμβάνει τον επικίνδυνο μεγαλοϊδεατισμό της αστικής τάξης, περί «ανάκτησης της ηγετικής θέσης της Ελλάδας στα Βαλκάνια».

Επιμένοντας δε στο μοίρασμα αυταπατών, ολοκληρώνει το άρθρο του με αναφορές όπως ότι «το 2019, η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή», με υποσχέσεις για «στοχευμένες παρεμβάσεις στο πεδίο της εργασίας», όπου η εντατικοποίηση διαλύει τους εργαζόμενους, ενώ τα εργατικά «ατυχήματα» γίνονται πια καθημερινό φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: