Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Η ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 19 ΣΥΝΟΔΟΣ..


 ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΑΡΩΜΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.. 






Όχι που ο ..λεβένταρος ο Μητσοτός θ ακυρώσει τη συμφωνία.. Είναι απολύτως εξοργιστικό να σε φτύνουν εν ψυχρώ και ή να μην το αντιλαμβάνεσαι η να κρύβεσαι πίσω από το ψιχαλίζει..



Με έντονο «άρωμα» Δυτικών Βαλκανίων ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες η πρώτη για το 2019 Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Α/ΓΕΕΘΑ, η υψηλότερη στρατιωτική αρχή της λυκοσυμμαχίας. Η ελληνική πλευρά, λόγω εξελίξεων στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο, θα εκπροσωπηθεί σε επίπεδο μόνιμου αντιπροσώπου στο ΝΑΤΟ από τον αντιναύαρχο Κων. Καραγεώργη, τ. αρχηγό Στόλου.

Ειδικότερα, σήμερα, πρώτη μέρα των εργασιών, προγραμματίζεται να συζητήσουν τις τωρινές και μελλοντικές «στρατηγικές προκλήσεις» του ΝΑΤΟ καθώς και τη λεγόμενη «Στρατιωτική Στρατηγική του ΝΑΤΟ», τη δομή δυνάμεων και τις ετοιμότητες που διατηρούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην κλιμάκωση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Στη συνέχεια, θα συναντηθούν με αρμόδια στελέχη από χώρες - «εταίρους», θα εξετάσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν και την «περιφερειακή κατάσταση ασφάλειας».
Αύριο θα εστιάσουν στην παραπέρα ανάπτυξη των πολεμικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ (Warfare Development), στην «εταιρική σχέση» ΝΑΤΟ - Γεωργίας, χώρα όπου το ΝΑΤΟ δρομολογεί νέα μεγάλη άσκησή του το 2019, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τη Ρωσία σε Καύκασο και Μαύρη Θάλασσα.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί, όπως λέγεται αρμοδίως, με μια «ευρεία συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια» και την πορεία της Αποστολής της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο. Αλλωστε, μετά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια και την αντίστοιχη δρομολόγηση στην Αθήνα, στα κεντρικά της λυκοσυμμαχίας «τρέχουν» τις διαδικασίες για να γίνει εντός 2019 η ΠΓΔΜ το 30ό της μέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: