Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

O ΓΝΩΣΤΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΣ ΣΕΦ ΝΟΥΑΡΕΤ..


 ..ΑΛΑΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ !!






Όταν διακωμωδείς τον Αλλάχ ασφαλές είναι πως θα υπάρξουν αντίποινα αρκεί αυτά να περιορίζονται στη σάτιρα όσο οξεία και αν είναι και όχι σε επιθέσεις κατά ανθρώπινων ζωών..





Πολλές ήταν οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ιορδανία λόγω μίας μίας επεξεργασμένης φωτογραφίας του «Μυστικού Δείπνου» με τον διάσημο Τούρκο σεφ Salt Bae να αλατίζει στο δείπνο.

Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία ο Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ στέκεται πίσω από τον Ιησού και έναν από τους αποστόλους του και να κάνει την χαρακτηριστική του κίνηση – υπογραφή με το αλάτι, σε μια πιατέλα με κρέατα.

Η επεξεργασμένη αυτή φωτογραφία του διάσημου πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι θεωρήθηκε προσβλητική και εξευτελιστική απέναντι στον Ιησού και την σημαντική αξία που αντιπροσωπεύει αυτός ο πίνακας για τους Χριστιανούς.

Η εικόνα εξόργισε πολλούς Ιορδανούς, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Πάντως η ιστοσελίδα διέγραψε την φωτογραφία και ζήτησε συγγνώμη συγνώμη απέναντι σε όλους τους χριστιανούς που προσβλήθηκαν από αυτή την ανάρτηση.
Ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Δεν υπάρχουν σχόλια: