Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:


 Κινείστε στην ίδια ρότα παρά τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές





Η Αλ. Παπαρήγα ανέδειξε πόσο κάλπικες είναι οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Οπως επισήμανε, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, όταν η ανάγκη του συστήματος επιβάλλει «κοινή γραμμή πλεύσης», τότε αυτές πάνε στην άκρη, όπως έδειξε και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.


Ανέφερε ότι παρά τις αντιπαραθέσεις για τη «διχαστική πόλωση», την οποία ξορκίζουν, ενώ τώρα την συνδέουν και με την αποτρόπαια και καταδικαστέα βομβιστική επίθεση εναντίον του «ΣΚΑΪ», τελικά όλοι καταλήγουν στη φράση: «Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται».

 «Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που στηρίζουν αυτήν τη φρασούλα - τόνισε η Αλ. Παπαρήγα - είναι ψεύτες και υποκριτές, γιατί την ίδια ώρα αναγνωρίζουν την κρατική βία και καταστολή, την εργοδοτική βία για την οποία δεν κάνουν καμία συζήτηση, αναγνωρίζουν την ιμπεριαλιστική βία για τους αγωγούς των πετρελαίων, τις πολεμικές επιχειρήσεις ή τις στρατιωτικές ασκήσεις ως προετοιμασία στρατιωτικών επιχειρήσεων. Αυτά όλα θεωρούνται νόμιμη βία», για να προσθέσει πως «όσοι μιλάνε κατά της βίας, στόχο έχουν εκείνο το κίνημα που μπορεί να αμφισβητήσει το σύστημα, όχι μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ», ενώ επισήμανε ότι κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα του λαού υπηρετούν οι διάφορες ομάδες με τον «φερετζέ του αντιεξουσιαστή» ή κάποιες ομάδες που συγκροτούνται «για να στήνουν προβοκάτσιες, να εκτίθεται το λαϊκό κίνημα και να ανοίγεται ο δρόμος για τη μεγαλύτερη βία».

Επισήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και από κοντά τα άλλα αστικά κόμματα για να καλύψουν την κοινή τους στρατηγική έχουν επιλέξει κάποια θέματα, τα οποία εμφανίζουν ως «κόκκινες γραμμές», για «να βάλετε το λαό διαιτητή ανάμεσά σας, είτε για την παραμονή είτε για την εναλλαγή». Τέτοιο θέμα, ανέφερε η Αλ. Παπαρήγα, είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Οπως τόνισε, για παράδειγμα η ΝΔ εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έδωσε τις Πρέσπες για τη μη περικοπή των συντάξεων, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε το πιο καλό παιδί της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της στρατηγικής των ΗΠΑ».

Αλλο τέτοιο θέμα είναι το άρθρο 16 του Συντάγματος, με τη ΝΔ να υποστηρίζει τα ιδιωτικά, τον ΣΥΡΙΖΑ τα μη ιδιωτικά «λες και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν λειτουργούν με ιδιωτικά κριτήρια και με αρχές πλήρους προσαρμογής στις ανάγκες της αγοράς». Ακόμα είναι οι μεταγραφές «και οι κολλητοί» του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα, όταν, όπως σημείωσε, ιδιαίτερα μετά το 2015 που φάνηκε ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, «το να πας από το ένα κόμμα στο άλλο» δεν είναι «ούτε αποστασία, ούτε εξαγορά. Είναι αντικειμενικό το γεγονός γιατί δεν αλλάζει στρατόπεδο».

«Κινείστε στην ίδια ρότα», σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση για το Κυπριακό που πάει για διχοτόμηση, για το ότι η Ελλάδα έχει γίνει μια τεράστια στρατιωτική βάση, για τις τεράστιες δαπάνες για το ΝΑΤΟ» κ.ο.κ., προσθέτοντας πως και μόνο αυτά τα θέματα που εμφανίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ως διαφορές τους, «αποδεικνύουν ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να δει ο λαός και άλλα πράγματα. Ο,τι νόμιζε ότι δεν θα έβλεπε μέχρι το '12 και μέχρι το '15, μπορεί να το δει από το '20 και '21 ή ακόμα και από τις εκλογές του 2019».

Δεν υπάρχουν σχόλια: