Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΖΑΡΙΑ


 Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Μακελεύεται λαός και χώρα κι αυτό -πλην των τυφλών- μόνον κρετίνοι αδυνατούν να το δουν. Με σχέδιο. Με ρυθμό χειρουργικής προετοιμασίας. Στη προοπτική μεταμόσχευσης του λαού της. 

Ξεκίνησε από τον στυγνό εκτελεστή που εσφαλμένα τον παρέλαβε η σάτιρα αντί του φυσικού του δικαστή. Τον Γιώργο Παπανδρέου. Μεταλαμπαδεύτηκε η εντολή στους δύο αιμοβόρους λύκους . Τους Σαμαρά Βενιζέλο αφού προηγουμένως διήλθε της κεκαλυμμένης φωλιάς ενός πλουμιστού αλλά δηλητηριώδους όφη. Του Παπαδήμου. 


Για να καταλήξει στη κυβέρνηση ενός άβουλου Σύριζα. Πρόκειται για ένα απροσδιόριστο και αχαρακτήριστο σύνολο των «ναι σε όλα» που από θύματα της καπιταλιστικής πολιτικής μεταμορφώθηκαν εν μία νυκτί σε θήτες του λαού. 

Τη νύχτα τζέκυλ και τη μέρα Χάϊντ που υπόσχεται ένα ευάερο και ευήλιο μέλλον. Για τους έχοντες και κατέχοντες. Μουχλιασμένο και σκοτεινό για τους πτωχεύοντες της μεσαίας τάξης που αυξάνονται γεωμετρικά. Για να έρθει ο Τζέκυλ τη νύχτα -όχι των κρυστάλλων ούτε και του Πέτρου της Αραγωνίας-, αλλά των νομοσχεδίων στον κατ’ ευφημισμό ναό της δημοκρατίας, και με το μαχαίρι των μνημονίων να σφάζει δημοκρατικές κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών. 

Αλλεπάλληλες οι μαχαιριές στο σώμα του λαού από τις εγκυκλίους τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις υπουργικές αποφάσεις που μετάλλαξαν το Σύνταγμα σε χαρτοπόλεμο.. Για να περιλάβουν τώρα αυτό το έσχατο ανάχωμα προκειμένου να δώσουν τη χαριστική βολή στο λαό: Που τον υποχρεώνουν να παραδώσει και να παραδοθεί άνευ όρων δίχως να πέσει ούτε μία τουφεκιά!! 

Τα ξεφτίλισαν όλα. 

Την ίδια στιγμή που οι Γάλλοι πυρπολούν το Παρίσι όχι απλώς για την επιστροφή των όποιων ελάχιστων δημόσιων οργανισμών πρόλαβε το ζιγκολό να εκποιήσει, αλλά και εκείνες τις υπερεθνικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών, αυτά, τα δικά μας ανδρείκελα εξακολουθούν ανενόχλητα να: 

Εκποιούν λιμάνια, αεροδρόμια, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, μεταφορές, παιδεία, υγεία, δημόσιες εκτάσεις, οδούς ως και μνημεία!! Με τις ζωές του λαού να έχουν βεβαίως υποθηκευτεί πρώτες. 

Κι ενώ βαρύνονται με αυτό το μέγεθος της καταστροφής να εκφωνούν διαγγέλματα εθνικοπατριωτικού περιεχομένου. Περί εθνικής κυριαρχίας.. Το μόνο που δεν έχουν εισέτι αναφωνήσει προς τους νατοϊκούς στρατηγούς είναι η φρικώδης φράση του Κανελλόπουλου προς τον Πιουριφόι: Ιδού ο στρατός σας!! 

Το αποσιώπησαν αυτό γιατί έφτασαν ακόμη πιο μακριά. Στο υπερπέραν της μειοδοσίας. Έστησαν χώρα μέσα στη χώρα! Το Ελληνικό για το οποίο προ της ανόδου τους στην διαχείριση της εξουσίας είχαν κάνει επαναστατική τους σημαία.

 Και ως να μην επαρκούσε ένα Λας Βέγκας εντός Αθηνών, σχεδιάζουν και υποκαταστήματά του. Φυσικά όχι στο κερατσίνι. Ούτε και στις εργατικές του Νέου Κόσμου. Αλλά ένα απ’ αυτά στα βόρεια προάστια.. 

Θα είναι όμως η τελευταία τους ζαριά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: